“Kimse bizim üzerimizden mağdur edebiyatı yapmasın”

AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, ‘Beni mezbahaya sürdüler, oraya hapsettiler’ sözüne Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında gittiği; Kızılağaç Gürçamlar, Bozbük ve Kazıklı mahallelerinden yanıt verdi. Başkan Tokat; “Seçilmem halinde benim teknik işlerden sorumlu başkan yardımcım olacak dediği Hürol Önder, kendisini oraya gönderdi. İnsanlar; yolunu, yönünü, fikrini, partisini değiştirebilir. Bunu halka, yalan ve iftira ile değil, doğru bir şekilde anlatmalıdır” dedi.

“Kimse bizim üzerimizden mağdur edebiyatı yapmasın”

Yaklaşan 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde siyasi partiler ve adayları seçim çalışmalarına hız verdi. Milas Belediye Başkanı ve CHP’den yeniden aday gösterilen Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı Kızılağaç, Gürçamlar, Bozbük ve Kazıklı Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle sakinlerine, başkanlık döneminde geçen yaklaşık 10 yılı belli ana başlıklar halinde aktaran Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, özellikle Büyükşehir Yasası sonrası getirilen vergi muafiyeti ile belediye gelirlerinin çok büyük oranda azaldığını, 18 mahalleden elde edilen gelirlerle 132 mahalleye hizmet verdiklerini söyledi.

“Gelirimiz düşütü, bütçe imkânları kısıtlı diye hiçbir mahalle muhtarımın talep ve isteğini geri çevirmedim. Kent merkezi ve mahallelerde yapılması gereken hizmeti ötelemedim” diyen Başkan Tokat, bu süreci borçlanma ve satışlarla atlattıklarını vurguladı.

“Son 40 yılın en büyük yağışları bize adeta test etme fırsatı sundu”

Başkanlığının ilk döneminde kentin geleceği açısından son derece hayati bir önem taşıyan altyapıyı tamamladığını, bu süreçte esnaflar başta olmak üzere tüm halkın sıkıntılar da yaşadığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Ancak her cefanın bir de sefası vardır. Bakın geçtiğimiz günlerde, büyüklerimizin söylediğine göre son 40-50 yılın en büyük yağışlarını gördük. İki canımızı kaybettik, gözlerimizin önünde hayvanlarımız telef oldu, arazilerimizi su bastı. Ovada evi olan yurttaşlarımız zor anlar yaşadılar. Başka il ve ilçelerde, ilimize bağlı komşu ilçelerde bu yağışlar, daha büyük sorunlar yaratırken, ilçe merkezindeki vatandaşımızın neredeyse ayakkabısı dahi ıslanmadı. Gerçekten o sıkıntılı süreçte ilçe merkezinde hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Adeta Yüce Rabbim, bu yağışlarla ilçemizdeki altyapıyı test etme fırsatı sundu bizlere…

İkinci dönemimizde, hem de bütçe açısından belediyemizin en sıkıntılı olduğu bir dönemde altyapının ardından bu kez üstyapıyı tamamladık. Benim ve arkadaşlarımın, göreve gelirken bir Milas hayalimiz vardı. Altyapısı ve üstyapısıyla modern, çağdaş bir Milas hayali… Bunu gerçekleştirmek için son 10 yılda büyük bir çaba harcadık. Elbette yapacaklarımız bitmedi… Daha yapılacak çok işimiz var. İlçe merkezi ve kırsalında halkımıza sunacağımız daha çok hizmet var” dedi.

“Milas halkını kandıramazlar”

Seçim çalışmaları kapsamında; Kızılağaç, Gürçamlar, Bozbük ve Kazıklı Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuşmasında AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, ‘Beni mezbahaya sürdüler, oraya hapsettiler’ sözüne de yanıt verdi.

Başkan Tokat; “Kendisini biz değil, seçildiği zaman teknik işlerden sorumlu belediye başkan yardımcısı yapacağı, bu sözü söylerken yanı başında oturan Hürol Önder gönderdi. Kim kimi mağdur etmiş? İnsanlar; yolunu, yönünü, fikrini ve partisini değiştirebilir. Allah herkesin yolunu açık etsin. Ancak bu değişikliği anlatırken doğruları söyleyecek, yalan ve iftira etmeyeceksin. Cumhuriyet Halk Partisi ne Barış Saylak’ı, ne de başka birini mağdur etmiştir. İnsanlar önce kendilerine aynada bir bakacaklar, nerede hata yaptıklarını görecekler. Öyle çamur at, izi kalsın şeklinde siyaset yapmayacak.

AKP’liyi gördüğünde AKP’li, MHP’liyi gördüğünde ülkücü, CHP’liyi gördüğünde sosyal demokrat olanlar, benim Milas halkımı kandıramaz” dedi.

Konuşmasının sonunda başta mahalle muhtarları olmak üzere, mahalle sakinlerinin talep ve istekleri olup olmadığını soran, kendisine iletilen istekleri anında ilgili birimlerin sorumlularına ileten Başkan Tokat, önümüzdeki günlerde yeniden bölgeye geleceğini söyledi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık