Senfonik orkestradan dünya klasikleri…

Milas Belediyesi Senfonik Kent Orkestrası, Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda, Dünya Klasikleri olarak kabul edilen 15 eseri, büyük bir başarıyla icra etti. Konser etkinliğine katılanları adeta bir müzik yolculuğuna çıkaran orkestra ve solistler, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.

Senfonik orkestradan dünya klasikleri…

Şef Tuncay Mızrak tarafından yönetilen orkestra, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü hazırlığın ilk sunumunu, önceki gün akşam Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda Milaslılarla paylaştı.

Solistler, Hasan Gürkan Cumbul ve Mustafa İnan tarafından seslendirilen ve dünya klasikleri olarak kabul edilen; MY WAY, HEY JUDE, O SOLE MIO, SANTA LUCIA, ADIEU JOLIE CANDY, GODFATHER, OCHI CHYORNIYE, HISTORIA DE UN AMOR, AUTUMN LEAVES, SAATİN ZİLİ, BOAT ON THE RIVER, EL CONDOR PASA, SEALED WIHT A KISS, POROFINO VE QUE TIEMPO TAN FELIZ adlı eserler, hem orkestra hem de solistler tarafından büyük bir başarıyla icra edildi.

Konsere; yoğun programı nedeniyle Belediye Başkanı Muhammet Tokat katılamazken; Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi M. Murat Yazar, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye meclis üyesi adayı olan; Cemil Zeybek, Faik Karagöz, Özgür Mil, Mehmet Ateş, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük ve Milaslı müzikseverler katıldı.

Gecenin sonunda Şef Tuncay Mızrak’a çiçek ve teşekkür plaketi takdim eden Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar; “Malumunuz önümüzde bir seçim süreci var ve başkanımız Sayın Muhammet Tokat da yoğun programı nedeniyle bu akşam aramızda olamadı. Öncelikle sizlere selam ve sevgilerini iletmemi istedi.

Bu akşam gerçekten burada bulunanlar, çok keyifli bir konser programına katıldılar. Orkestranın kurulma aşamasından bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm ise arkamda duran bu gençleredir. Bu akşam gerçekten hepsi ile gurur duydum, onları yetiştiren aileleriyle gurur duydum. İşte bizim geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimiz… Sizlerden onlara kocaman bir alkış istiyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından konser programı, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık