İYİ Parti’den Barış Saylak’a yanıt…

Geçtiğimiz hafta CHP İlçe Örgütü’nü ziyaretleri sırasında İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, billboardlardaki afişlerinde neden parti adı ve logosu yok sorusuna, Barış Saylak tarafından bir açıklama yapılmıştı. İYİ parti Milas İlçe yöneticileri, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Saylak’ın kendileriyle ilgili eleştirilerine yanıt verdiler. Eski başkan Çayırlı, ittifak olumsuz sonuçlanırsa partisinin belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

İYİ Parti’den Barış Saylak’a yanıt…

İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı’na ait hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına; eski İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Eski İlçe Başkanı Çayırlı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak 5 Şubat 2019 Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’na yapmış olduğumuz iade-i ziyaret esnasında, vatandaşlarımızın sık sık bizlere sorduğu bir soruyu, vatandaşlarımızın aydınlatılması amacıyla sorunun muhatabı olan AKP Milas Belediye Başkan Adayı Sayın Barış Saylak’a basın mensupları aracılığıyla sormuştuk.

Kendisi 7 Şubat 2019 Perşembe günü yapmış olduğu basın açıklaması ile vatandaşlarımızın kafasındaki bu soru işaretlerine cevap vermiş ise de açıklamasında partimize yönelik çirkin söylemlerde bulunmuştur.

Öncelikle Sayın Barış Saylak’a hatırlatmak isteriz ki; İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı içerisinde yer alan birçok arkadaşımızın bilgi, birikim ve teşkilatçılık tecrübeleri, kendisinin siyasi kariyeri ile kıyaslanamayacak kadar fazladır.

İlan ve reklam yerleri konusunda seçim yasaklarının ne olduğunu bizler gayet iyi biliyoruz fakat kendisi, sosyal medya paylaşımlarında, yazılı basındaki ilan ve reklamlarda, açılış veya cenazelere gönderdiği çelenklerde böyle bir seçim yasağının olmadığını herhalde bilmemektedir.

AKP’nin diğer ilçe belediye başkan adayları veya büyükşehir belediye başkan adayı sosyal medya paylaşımlarında parti isim ve logosunu kullanırken onlara yasak yok da Sayın Barış Saylak’a mı yasak var? Görüyoruz ki Barış Saylak partisinin ismini ve logosunu kullanmaktan imtina ediyor. Elbette ki bu durum kendisinin tercihi veya bir seçim stratejisi olabilir. Buna saygı duyuyor takdiri de vatandaşlarımıza bırakıyoruz.

Yapmış olduğu basın açıklamasında, ‘Seçimde adayı bile olmayan bir parti’ diyerek İYİ Parti’yi küçümsemeye çalıştığını zanneden Barış Saylak’a ikinci bir hatırlatmayı daha yapmak isteriz.

Türk siyasetinde koalisyonlardan şikâyet edip son zamanlarda ittifakları zorunlu hale getiren, iktidar partisinin bizzat kendisidir. Ülke genelinde yaşanan siyasi süreç ile uyumlu bir şekilde ve Millet İttifakı kapsamında ilçemizde de Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında ittifak görüşmeleri ilçe teşkilatlarımız arasında başlamış ve devam etmektedir. Ancak bu ittifak görüşmeleri henüz neticelenmediğinden adayımız ile ilgili bir açıklamamız olmamıştır.

Unutulmamalı ki Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi de AKP’ye destek vermektedir. İYİ Parti’nin yapmış olduğu ittifak görüşmelerini “yandaşlık” olarak nitelendiren Barış Saylak, kendisine destek veren ve Cumhur İttifakının bir parçası olan Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının da “yandaşlık” yaptığını mı düşünmektedir?  

Bu vesileyle tekrar vurgulamak isteriz ki; İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak Milas’ımızın daha iyi bir noktaya gelebilmesi için var gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.

Ve biz biliyoruz ki önümüzdeki dönem Milas İYİ Olacak!...”

İttifak olmazsa partimin başkan adayıyım…

İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Çayırlı, ‘İttifak görüşmelerinizde gelinen son nokta nedir? Eğer ittifak görüşmeleri olumsuz sonuçlanırsa nasıl bir yol izleyeceksiniz’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“İl Başkanlığımız aracılığıyla Cumhuriyet Halk Partisi ile partimiz arasındaki ittifak görüşmeleri sürüyor. Prensipte anlaşıldı fakat henüz sonuçlanmayan bazı noktalar kaldı. Örneğin kaç meclis üyesi olacak, bu meclis üyeleri sıralamanın neresinde olacaklar gibi…

Bu hususları da bir-iki gün içerisinde görüşüp bir neticeye ulaştıracağımızı düşünüyorum. Sonuçta bizler, İYİ parti’nin menfaatlerini, onlar da kendi partilerinin menfaatlerini düşünmek zorundalar. Fakat her iki parti olarak biz bunları da büyük bir sorun olarak görmüyoruz. Mutlaka her iki partinin menfaatlerine uygun, orta bir yol bulunacaktır.

Bizler ittifak konusuna sıcak bakıyoruz ancak görüşmeler olumsuz sonuçlanırsa, partimin belediye başkan adayıyım. Her fırsatta belirttiğim gibi, İYİ Parti’nin başkan adayı da, meclis üyesi adayları da bu seçimlere hazırdır.”

“Ülkücülerin oyu hiçbir yere gitmeyecek”

Eski Başkan Mehmet Çayırlı’ya, “İttifakın olması durumunda, özellikle MHP’den ayrılarak İYİ parti’ye katılan ülkücü seçmenin CHP’ye taşınması ile ilgili nasıl bir garantiniz var” şeklinde yönelttiğimiz soruya ise şu yanıt geldi:

“Elbette kimsenin oyuna ipotek konulmaz ancak hiç kimsenin endişesi olmasın. İttifakın olması halinde, listelerdeki isimlerin ülkücü olup olmadığına bakın. Biz, tabanımızın evet diyeceği isimleri listeye koyarak bu seçimlerde yarışacağız. Eğer bu konuda bir endişe varsa kimse merak etmesin. Ülkücülerin oyu başka bir yere gitmeyecektir.”

Diğer partilere çağrı!..

İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, seçim çalışmaları kapsamında siyasi partiler veya adaylar tarafından giydirilen ve üzerinde ses düzeninin olduğu propaganda araçlarının şehir merkezinde ve ilçeye bağlı mahallelerde dolaşmaya başladığını belirterek; “Bu yöntem artık çağdışı, yıllar öncesinde kalmış bir yöntemdir. Çevre ve gürültü kirliliği yaratmaktan başka bir işe yaramıyor. İnsanlar bu araçlardan duyurulan o propagandaya bakarak mı oy verecek?

Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci yarısı başladı. Bu dönem, öğrencilerimizi yoğun bir sınav süreci bekliyor. Her yarım saatte bir cadde ve sokaklardan geçen bu araçlar, başta çocuklarımızın çalışma motivasyonunu bozarken, evlerinde hasta yatan, uyuyan küçük bebeklerin ve yaşlıların da huzurunu bozuyor. Eğer ittifak olmazsa, partimin belediye başkan adayı olarak, araçlarımızda ses düzeni bulundurmayacağız. Buradan diğer partilere ve adaylara sesleniyorum; lütfen bu çevre ve gürültü kirliliğinin önüne geçin” dedi.

 

 

 

 

  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık