AKP büyükşehir adayı Milas basını ile tanıştı…

AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Dr. Mehmet Nil Hıdır, dün ilçemize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan adayı Hıdır, ziyaret öncesinde ise Milas’taki basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Önümüzdeki döneme ilişkin bazı projeleri ana başlıklar halinde aktaran Dr. M. Nil Hıdır, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

AKP büyükşehir adayı Milas basını ile tanıştı…

AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, İl SKM Başkanı İbrahim Uğurlu, Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Özdemir, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Kadir Bingöl ve partinin mevcut belediye meclis üyelerinin katıldığı kahvaltılı tanışma etkinliğinde, seçilmesi halinde Muğla’nın acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm önerilerinin yer alacağı projelerin yakın bir süreçte kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, il ve 13 ilçede yaşayan Muğlalıların, hayalindeki kenti oluşturmak için çaba harcayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hıdır’dan önce söz alan Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, hafta sonu Milas Arena’da Yeni Milasspor yararına düzenlenen deve güreşlerinde konuşmak istediğini ancak kendisine söz hakkı verilmediğini belirterek; “Pazar günü Yeni Milasspor yararına yapılan deve güreşinde maruz kaldığımız haksızlığı birkaç cümle ile dile getirmek istiyorum” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Yeni Milasspor Kulübü sadece Milas Belediyesi’nin değil, tüm Milas’ın spor kulübüdür. Yıllardır onurunu taşıdığımız bir kulüptür. Zor günlerden geçiyor… Ekonomik sıkıntıları var. Sayın Vekilimiz geçen hafta içerisinde Ankara’da, Gençlik ve Spor Bakanımız ile yaptığı görüşmede, Yeni Milasspor, Milas Belediye Beçin Gençlik Spor ve Milas Gençlikspor Kulübüne nakdi ve ayni yardım sözü aldı ve bu yardımlar, bu hafta içerisinde gelecek. Ben de sadece bunu söylemek için söz hakkı istedim ancak bize, 5 dakikalık mikrofonu bile çok gördüler.

Ne yazık ki uzun zamandır üzülerek takip ettiğim, Milas’ın o güzide spor kulübünün isim hakkı başkalarının elinde. Yeni Milasspor Kulübü’ne sahip çıkıp, başka kimseyi sokmak istemeyen arkadaşlar, kulüp ile halkın ilişkisini kesmek isteyen arkadaşlar bundan da bihaberler! Ben aynı zamanda dün bununda sözünü vermek istemiştim. Ne yazık o taraflı, hoşgörüsüz tutum, bizim bunları söylememizi engelledi.

Protokolün bulunduğu alana gittiğimde ise bir sandalyenin dahi ayrılmadığını gördüm. Biz illa protokolde oturmak isteyen biri değiliz. Dağda, taşta her yerde otururuz.”

“Milletimizle iç içe, şeffaf bir yönetim vaat ediyoruz”

Saylak’ın ardından söz alan AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır; “2003 yılında il başkanlığım döneminde, Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla kırsala; içmesuyu, tarımsal sulama kanalları, köy konakları, köy meydanlarına ve sokaklarına parke taşı döşenmesi, 3.500 kilometre köy yolunun asfaltlanması çalışmalarıyla, o günkü rakamlarla 356 milyon lira, bugünkü enflasyon rakamlarını da gözönüne aldığınızda yaklaşık 700 milyon liraya varan yatırımlara imza attık. Elbette bu hizmetleri tek başıma ben yapmadım. İl ve ilçe teşkilatlarımız, Muğla milletvekilleri, ilçelerdeki belediye başkanlarımız, o günkü il genel meclis üyelerimizle birlikte başardık. Bu bizim için en büyük referans. Tepeden atanmış bir ekip değiliz. Halkımızın gönlünde yer etmiş, bu sevgiye hizmetle karşılık vermiş bir ekibiz.

Siyasetin temeli, vatandaşımızın istek ve taleplerinin karşılanmasıdır. Eğer vatandaşımızın derdiyle dertlenen bir insan varsa siyaset, onun için adeta bir kader haline gelmiştir. Dünyanın gözbebeği haline gelmiş Muğla’mızın korunma ve kollanma dengesini gözetmek suretiyle, 31 Mart’ta yeni bir görevin arifesindeyiz.

Öncelikle bugüne kadar yaptığımız il merkezi, ilçelerimiz ve köylerimizin sorunlarını tespit ettik. Bundan sonraki süreçte de gittiğimiz diğer yerleşim alanlarında aynı çalışmayı hızlı bir şekilde yapacağız. Karşılaştığımız sorunların başında; içme suyumuzun mutlaka takviye edilmesi, mümkünse depoların genişletilmesi ve ishale boru hatlarındaki o kanserojen maddesi taşıyan o boruların değiştirilmesi geliyor.

Yine il ve ilçe merkezlerinde ulaşımın daha ucuz hale getirilmesi, halkımızın çok kolaylıkla ulaşımını sağlamasını, dolmuş seferi olmayan hiçbir köyümüz kalmayıncaya kadar ulaşımın yaygınlaştırılması temel hedefimizdir.

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan altyapı konusunda kanalizasyonlarımızın mutlaka tamamlanması, gelişen ve büyüyen nüfus oranlarımıza göre yetersiz kalan bu kanalizasyon şebekesinin genişletilmesi yine en önemli meselemiz olacak.

Özellikle sahil bandındaki sahillerimizin korunması amacıyla arıtma tesislerimizin mutlak manada yapılması başlıca acil eylem planımızda yer alan görevlerimizin arasındadır.

Bunların yanı sıra henüz sizlere, sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmadığımız pek çok projemizi, önümüzdeki Mart ayında yapacağımız basın toplantılarıyla duyuracağız. Bunların arasında, yerelde Barış Bey’in de sizlere arz edeceği, büyükşehir ile birlikte her ilçemizin sorunlarına çözüm getirici makro projeleri paylaşacağız.

Şunu unutmayalım ki biz, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne talibiz. Merkezi hükümet, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye başkanlıklarını Muğla’mızda tesis edebilirsek Muğla’mız, AK partili belediyecilik örneği gösteren; Denizli, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Ankara, Erzurum, Malatya, Adapazarı ve İstanbul gibi adeta 21’nci yüzyılda akıllı şehir olarak milletimize hizmet eden şehirler seviyesine çıkarmak azmindeyiz.

İnşallah 31 Mart günü bütün Muğlalı hemşehrilerimiz bize teveccüh ederse biz bu çerçevede, Muğla’nın hizmetine talip olduğumuzu; efendi olmaya değil, kapalı kapılar arkasında toplantılar yapmaya değil, milletimizle iç içe, şeffaf bir yönetim getireceğimizi ifade etmek istiyorum.”

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, ‘Şu anda adaylığını açıklamış üç isim bulunuyor. Sayın Behçet Saatçi ve siz sağ görüşlü olarak bilinen, karşınızda ise sol görüşlü olarak bilinen Sayın Osman Gürün var. Kamuoyunda, iki sağcı başkan adayı yarışmak için oyları bölecek, CHP’nin adayı yeniden başkan seçilecek’ şeklinde bir görüş var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? İki sağcı adayın çekişmesi bir handikap mı’ şeklindeki bir soruya şöyle yanıt verdi:
“Sayın Behçet Saatçi aday çıkmadan önce ben, Sayın Osman Gürün’ün karşısında yaklaşık 2 aydır yüzde 50 artı 1’in yarışı içerisindeydim. Behçet Bey’in çıkmasıyla demokratik yarışımız üçlü kulvara dönüştü. Şahsen ben Sayın Behçet Saatçi’nin sadece sağ seçmene hitap ettiği kanaatinde değilim. Fethiye Belediye Başkanlığı’nda Cumhuriyet Halk Partisi’nin de orada temsilciliğini yaptığını, oradaki adayların önüne geçmişti. Ancak bu sefer bağımsız olarak aday çıktı. Bu bakımdan diğer adaylarla aynı kulvarda olmadığı anlamına gelir. Son derece demokratik bir seçim olacağını ve üçümüzün arasında dengeli bir şekilde gideceğini düşünüyorum. Milletimizin oylarına hiçbir zaman ambargo koymadık. Onların gönlünde kim taht kurmuşsa, bizim için de makbuldür. Ancak hiçbir arkadaşımı da benim önüme geçecek yeterliliğe sahip olarak da görmüyorum.”

“Bu Muğlalıları dövmek lazım sözüne açıklık…”

Milletvekilliği döneminde, ‘Bu Muğlalıları dövmek lazım’ şeklinde bir sözünün yerel ve ulusal basında yer aldığını hatırlatarak, “Neden Muğlalıları dövmek lazım” diye sorduğumuzda ise Başkan Adayı Hıdır şöyle yanıt verdi:

“Aslında o sözde bir espri vardı. O gün özel bir toplantıdaydık ve aramızda bir de basın mensubu bir arkadaşımız bulunuyordu. Aldı bu sözü önce yerelde gündeme getirdi. Daha sonra ulusal medyada yer aldı. Bu basın mensubumuz da Milas’tandı. Hatta kendi gazetesinde espri olduğunu da yazdı. Rakiplerimiz bunu aldı ve siyasi malzeme haline getirdi ve olay çok ciddi bir platforma taşındı.

Aslında benim bir karıncayı dahi incitmediğimi hem yakın çalışma arkadaşlarım, hem de birçok basın mensubu bilir. Dolayısıyla benim Muğla halkına böyle bir cümleyi farklı bir niyetle sarf etmem mümkün değildir. Bugün yeniden bu olayı ısıtıp gündeme getirmek isteyen art niyetli insanlar var. O basın mensubu arkadaşımızın da kendi aramızdaki bu espriyi dışarıya taşıması da sanırım etik değildir. Bu konuya ben bir atasözü ile cevap vermek istiyorum: abdestinden şüphesi olmayanın namazından da kuşku duyulmaz.”

“Seçimi kaybederseniz Muğlalı, iktidar tarafından cezalandırılacak mı?”

“Bütün söylemlerinizde iktidarın gücünü arkanıza aldığınızı, eğer iktidar gücü olmazsa hiçbir hizmetin kolaylıkla gelmeyeceğini vurguluyorsunuz. Bu, seçimi kaybetmeniz halinde Muğlalıların cezalandırılacağı anlamına mı geliyor” şeklinde yöneltilen bir soruya ise Büyükşehir Başkan Adayı Hıdır, şöyle yanıt verdi:

“Asla hemşehrilerimize böyle bir tehdidimiz yok. 16 yıldır böyle bir düşünceye de sahip olmadık. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde bu sorunlar yaşanmış, sonrasında ise kanunla bir düzenleme getirilmiştir. İller Bankası aracılığıyla il, ilçe ve mahallelerin nüfuslarına göre bütçe ayrılmakta ve yapılacak zorunlu hizmetler de halka bu bütçelerle ulaştırılmaktadır.

Bizim burada söylediğimiz, bölge milletvekillerimiz, il başkanlığımız ve büyükşehir belediyemiz aracılığıyla bakanlıklara ulaşmamız daha kolay olacak, sorunların çözüme kavuşması da hızlanacaktır.”

“Bağımsız adayların bilbordları serbestse, yasak parti adaylarına mı?”

Bir başka soru ise, Barış Saylak’ın geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, bilbordlardaki afişlerinde AKP logosunun olmamasını seçim yasaklarına dayandırdığı hatırlatılarak, “o zaman seçim kanunu, partisiz adaylarla partili adaylar arasında eşitsiz mi davranıyor?” şeklindeydi. Ancak bu soruya, sadece, 1 Mart’a kadar parti logolu bilbordların yasak olduğu cevabı verilirken, parti logosu olmayan bağımsız adaylar bilbordları kullanabiliyorsa, yasak siyasi partiler için mi? Sorusuna cevap verilemedi. Ayrıca, sosyal medyada kullanılan bazı afiş paylaşımlarında ise parti logosunun da, çok küçük de olsa kullanıldığı, bunun nasıl mümkün olduğu sorusuna da bir cevap gelmedi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık