Kıyıkışlacık’ta yapılacak ikinci limana itiraz için yüzlerce kişi vekalet veriyor..

Kıyıkışlacık, Güllük ve Boğaziçinden yüzlerce yurttaş, Kıyıkışlacık’a yapılmak istenen ikinci liman için Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün verdiği“ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali ve ikinci liman yapılmasına karşı hukuki mücadele vermek üzere, avukatlara vekalet vermeye başladı.

Kıyıkışlacık’ta yapılacak ikinci limana itiraz için yüzlerce kişi vekalet veriyor..

Yaşam alanlarına huzur ve sükunu bozacak kadar yakın mesafede yer alması, ekolojik dengeleri bozarak yaratacakları gürültü ve kirlilik nedeniyle, balıkçılığa, turizme, çevreye, doğaya, ayrıca arkeolojik SİT alanı olduğundan kültür varlıklarına vereceği zarardan dolayı Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi 394 ada 649 parsele yapılması düşünülen Yükleme Boşaltma Limanı/İskelesi projesine karşı olduklarını belirten Kıyıkışlacık sakinleri, projenin iptali için açacakları dava için vekalet toplamaya başladı.

İkinci Liman için “ÇED Gerekli Değildir” diyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü için Muğla İdari Mahkemesine dava açmak için oluşturulan vekalet toplama masasına Kıyıkışlacık sakinleri yoğun ilgi göstererek notere yüzlerce itiraz imzası verdiler.   

Kıyıkışlacık sakinleri adına İkinci Liman için “ÇED Gerekli Değildir” diyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü için Muğla İdari Mahkemesine açılacak dava için Kıyıkışlacık sakinlerinden toplanan vekaletlerden sonra davayı Av. Bora Sarıca takip edecek.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP)’in Mandalya Çevre Platformu Yürütme Kurulu da, Boğaziçi’nde oturan vatandaşların vekaletlerini verebilmesi için MUÇEP avukatlarına yetki verecekleri öğrenildi. 22 Ocak günü, pandemi tedbirleri nedeniyle, Boğaziçi’ne gelecek Noter’e dileyen vatandaşların, davayı takip edecek avukatlara vekalet verebilecekleri bildirildi.

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık