Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Belediyespor’da 2 yabancı

​​​​​​​2020-2021 Voleybol sezonunda Türkiye Büyük Erkekler Birinci Ligi’nde ilçemizi ve ilimizi temsil eden Milas Belediyespor, 24 Ocak tarihinde başlayacak olan ikinci yarı maçlarında da ilk yarıdaki başarısını sürdürebilmek adına kadrosunu 2 yabancı sporcuyla güçlendirdi.

Milas Belediyespor’da 2 yabancı

Ligin ilk yarısını lider olarak kapatan ilçemiz temsilcisi Milas Belediyespor’un ilk yabancı sporcusu olan Jakup Petras, takımla birlikte ilk antrenmana çıkarken, diğer yabancı sporcu Redi Bakiri takımın kadrosuna 18 Ocak Pazartesi günü katılacak.

2019-2020 Voleybol sezonunda Mardin Kızıltepe’de forma giyen ve ülkemiz voleyboluna yabancı olmayan1998 doğumlu Slovak sporcu Jakup Petras, geçtiğimiz hafta içersinde yapılan antrenmanda takım arkadaşlarıyla birlikte antrenmana çıktı. Pasör çaprazı mevkisinde oynayacak olan 23 yaşındaki sporcu Petras, gazetemize yaptığı açıklamada hedefi olan bir takımda forma giymekten mutlu olduğunu belirterek, “takım arkadaşlarım ve teknik heyetimizle uyumlu bir birliktelikle, formasını giydiğim bu takımı Efeler Ligine çıkarmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

Genç sporcu, Milas Atatürk Spor Kompleksi’ni çok beğendiğini de vurgulayarak, “ilk maçımızı heyecanla bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Milas Belediyespor Voleybol Takımı’nın ikinci yabancı sporcusu, 2000 doğumlu 21 yaşındaki Arnavut sporcu Redi Bakiri, takım kadrosuyla, takımın 20 Ocak Çarşamba günü İzmir’de Sainth Joseph takımıyla oynayacağı hazırlık maçında buluşacak.

Türkiye’de daha önce hiç bir takımda forma giymemiş olan genç sporcu Redi Bakiri, geçen sezon Fransa’da forma giydi.

İkinci yarı daha zor geçecek

24 Ocak’ta başlayacak olan Türkiye Birinci Voleybol Büyük Erkekler Ligi’nde ikinci yarı ilk maçında Milas Atatürk Spor Kompleksi’nde Halk Bankasıyla karşılaşacak olan ilçemiz temsilcisi Milas Belediyespor Voleybol Takımı Teknik Sorumlusu Osman Çakıray, Spor Muhabirimiz Hüseyin Açar’a ikinci yarı maçları ve yapılan 2 yabancı sporcu transferiyle ilgili olarak bir değerlendirme yaptı.

Teknik Sorumlu Osman Çakıray’ın değerlendirmesi şöyle;

“Ligin ilk yarısını lider olarak tamamladık. Oynadığımız 11 maçta 10 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldık. Genel anlamda baktığımızda sporcularım lig mücadelesinde başarılı bir performans ortaya koydular. Ancak ligin ikinci yarısı ilk yarıdan çok daha sert geçecektir. Maçlarımız daha zorlu olacaktır. Ligin ilk yarısında oynadığımız tüm takımlar iyi takviyeler yaptılar. Biz ilk yarıda içerde oynadığımız ve ligin ilk dört sıralaması için mücadele ettiğimiz takımlarla, şimdi dışarıda oynayacağız. Bizim de hedefimiz ikinci yarıda elbette değişmedi.

Biz ilk yarıda takımımızda yer alan 2 sporcumuzla yollarımızı karşılıklı olarak ayırdık. Ali Cebeci ve Taha Andaç ikinci yarıda kadromuzda yer almayacaklar. Köşe oyuncumuz ve pasör çaprazı olarak kadromuzda yer alan 2 sporcumuzun yerlerine 2 sporcu alarak kadromuzu güçlendirdik. Aldığımız yeni sporcularımızın da takımımıza katkı sağlayacağına inanıyoruz diyen Teknik Sorumlu Osman Çakıray, takımda yer alan alt yapı sporcularıyla ilgili de bir açıklama yaptı.

Çakıray, alt yapımızda yer alan sporcularımızdan 2 tanesini maç tecrübeleri yaşamaları için ikinci lig takımlarına gönderdik. Kaan, Mert ve Emirhan ligin ikinci yarısında katıldıkları takımlarda yer alarak maç tecrübelerini arttıracaklardır. Genç sporcularımız yeni voleybol sezonunda şartlara göre yeniden bizlerle birlikte olabileceklerdir.

Voleybol Taraftarlarla Güzel

Voleybolun tribünlerdeki taraftarlarla güzel olduğunu da dile getiren Teknik Sorumlu Osman Çakıray, “umut ediyorum ki ilerleyen günlerde yeniden tribünlerde taraftarlarımızla buluşabileceğiz; zira taraftarlar bir takımın en büyük motivasyon kaynağı ve gücüdür” dedi.

Takımın hedefi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Osman Çakıray hedeflerinin hiç değişmediğini belirterek, önce ligi ilk 4 sıra içersinde bitirmek, sonrasında da play of’larda başarılı olmak ve Efeler Ligi’nde yer almak olduğunu vurguladı.

Milas Atatürk Spor Kompleksi Efeler Ligi’ndeki maçları oynamak için yeterli değildir, bu nedenle Efeler Ligi’ne çıksak bile bir süre lig maçlarımızı farklı bir yerde oynayabiliriz. Bu arada da Milas’ta ya mevcut spor salonunda düzenleme yapılır ya da yeni bir spor salonu devreye girer, bizler de yeniden Milas’ta taraftarlarımızın önünde Efeler Ligi’nde mücadele edebiliriz.

Ancak ilk işimiz ve hedefimiz ligi ilk dört sırada tamamlamak ve play of’larda başarılı olmaktır. Efeler Ligi ise bu iki aşamadan sonra düşünülebilir.”

Ligin ikinci yarısı için antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Aramıza yeni katılan 2 sporumuzla birlikte Çarşamba günü İzmir’de bir hazırlık maçı yapıp, hafta sonu oynayacağımız Halk Bankası maçına çıkacağız” diyen Teknik Sorumlu Osman Çakıray, “taraftarlarımız bizleri desteklemeye devam etsinler” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık