Kızılay’da Ayşegül Semerci Güneş güven tazeledi

Türk Kızılay Derneği Milas Şubesi’nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Ayşegül Semerci Güneş 3 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Kızılay’da Ayşegül Semerci Güneş güven tazeledi
  • 20 February 2022, Sunday 16:10

Türk Kızılay Derneği Milas Şubesi’nin olağan genel kurulu, cumartesi günü MİTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Saat 11.00’de başlayan olağan genel kurula Türk Kızılay Derneği Muğla İl Başkanı Şadi Pirci, Kızılay Muğla Kadın ve Genç örgütlerinin başkanları, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ve Türk Kızılay Milas üyeleri katıldı. Olağan genel kurulun divan başkanlığını ise Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı yaptı.

Açılıştan sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan Türk Kızılay Derneği Milas Şubesi Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, “Milas Kızılayı, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Milas’ta faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından biri olmuştur. 1927-1928 yıllarında cemiyetin Milas’ta bir şubesi mevcuttu. 1935 yılında Hilal-i Ahmer cemiyetinin ismi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kızılay olarak değiştirilmiştir. Türk Kızılayı proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak misyonumuzdur. Türkiye’de ve dünyada insani yardım hizmetlerinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olan Türk Kızılayı Milas şubemiz, yeni yönetimiyle çalışmalarına hızla devam edecektir. Kızılaycılık bir yaşam biçimidir. Kızılaycılık bir yoldur. Kızılaycılık ruhunu içinde taşıyanlar, zaman zaman şubemizde yönetici olabilirler. Zaman zaman bir fakirin fukaranın evine gıda kolisi taşıyabilirler. Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay, Güçlü Kızılay Milas Şubesi hayırlı olsun.” diye konuştu.

Güneş’in konuşmalarının ardından genel kuruldaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Tek liste ile yapılan seçimde Türk Kızılay Derneği Milas Şubesi Başkanı Ayşegül Semerci Güneş yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Türk Kızılay Derneği Milas Şubesi yönetim ve denetim kurulu asil üyelikleri şu isimlerden oluştu: Ayşegül Semerci Güneş, Vedat Kara, Kemal Aksu, Ali Hasan Atıcı, Ramiz Ügey, Özgür Karagöz, Coşkun Demirçivi.
Şube denetçisi: Burak Toğuç, Nalan Moralı.

Genel Merkez Genel Kurulu Asil Delegeleri: Ali Hasan Atıcı, Samet Çipil.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık