Kulübün tüm hatıraları kül oldu: 4 GÖZALTI

Milas Gençlikspor’un kulüp binası cuma günü gece saatlerinde yandı. Yangının kundaklama sonucu çıktığını tahmin ettiklerini söyleyen Kulüp Başkanı Ersin Köksal; 75 bin liralık maddi hasarın meydana geldiğini, kulübün tüm arşivinin ve madalyalarının kül olduğunu söyledi. Polis ekipleri; yangına sebebiyet verdiği iddia edilen 1 kişi ile, hırsızlık şüphelisi olan 3 kişiyi gözaltına aldı.

Kulübün tüm hatıraları kül oldu: 4 GÖZALTI
  • 20 February 2022, Sunday 16:06

Kulüp Başkanlığını Ersin Köksal'ın üstlendiği ve bünyesinde farklı spor branşlarından 600'e yakın genç sporcunun spor yaptığı Milas’ın en önemli spor kulüplerinden Milas Gençlikspor'un, eski kapalı spor salonuna bitişik olan kulüp binası, önceki gece geç saatlerde yandı.

Kulüp yöneticilerinden alınan bilgiye göre; kulüp binasında once hırsızlık yapıldı, daha sonra da yanan kulüp binasında kulübe ait evraklar, formalar, eşofmanlar, yağmurluklar, plaketler, kupa ve madalyalar da yanarak kül oldu.

Milas Gençlikspor kulüp binasının yanması Milas’taki spor camiasını da üzerken, kundaklanma ihtimaliyle ilgili soruşturma, emniyet birimlerince sürdürülüyor.

4 GÖZALTI

Milas Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yürütmüş oldukları çalışma sonucu olayla ilgili hırsızlık şüphesiyle V.Ç.’yi, F.B.’yi ve H.Ç.’yi gözaltına aldı. Yangına sebebiyet verdiği iddia edilen H.S. de yakalanarak gözaltına alındı. İlk bulgulara göre, H.S.’nin evsiz olduğu ve gece binaya girerek ısınmak için yaktığı ateş sonrası kulüp binasının yandığı belirtildi.

SPOR CAMİASI TEK YÜREK!

Öte yandan yangın sonucu 75 bin liralık demirbaş ve malzeme yanarken, kulübün belleğinin de yangında kül olduğu açıklandı. Kundaklama olduğu öne sürülen olayla ilgili spor camiası tek yürek oldu ve kundaklamayı kınadı.

Milas Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Muğlaspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Uçar, sporseverler ve kulüp yöneticileri, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Milas Gençlikspor’un yanan kulüp binasının önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.
Olayın kundaklama olmasından şüphelendiklerini ve bu acıyı yaşatanları kınadığını söyleyen Başkan Köksal, içeride malzemelerin karıştırıldıktan sonra ateşe verildiğini düşündüklerini belirterek, bu yangının spor camiasını birbirine kenetlediğini söyledi ve tüm destekler için minnettar olduğunu kaydetti.

BAŞKAN TOKAT: "KULÜBÜMÜZÜN YANINDAYIZ"

Olayın çok yönlü şekilde güvenlik güçlerince araştırıldığını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Olayın öncesi ve sonrası çok boyutlu araştırılarak fail yada failler bulunacaktır. Ben bu üzücü saldırıyı kınayarak, Milas Gençlik Spor Kulübümüze geçmiş olsun diyorum. Kulübümüzün yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Muğlaspor Başkanı Abdurrahman Uçar da destek için Muğla’dan Milas’a geldiğini ifade ederek, bu tür durumlarda sporseverler, yöneticiler olarak tek yürek olarak bu tür saldırıları kınadıklarını söyledi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık