Mahkeme Tuzabat ÇED kararını iptal etti

Milas’ın Tuzabat Mahallesi yakınlarında kurulmak istenen boksit maden ocağı kırma-eleme tesisi hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce verilen ‘Çed gerekli değildir’ kararı, açılan davanın zaferle sonuçlanmasını ardından iptal edildi.

Mahkeme Tuzabat ÇED kararını iptal etti
  • 20 February 2022, Sunday 16:02

Tuzabat yakınında kurulmak istenen boksit maden ocağı kırma-eleme tesisi hakkında Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce verilen “Çed Gerekli Değildir” kararına karşı Tuzabat Mahalle Muhtarı Mehmet Uğur Uygun’un öncülüğünde bir araya gelen Tuzabatlı vatandaşlar, açtıkları davayı kazandı. 

Tuzabat Mahallesi Yargöçen Tepesi mevkisinde zeytinlik alanların bulunduğu ve balcılık faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bölgeye yakın bir noktada yapılması planlanan Boksit Ocağı Alan Genişletilmesi ve Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi” projesi için 4 Mart 2021'de “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararı verilmişti.

Tuzabatlılar adına davayı CHP Milas İlçe Başkanı Av. Tüze Çetinkaya ile Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Çağdaş Yörükoğlu takip etti.

CHP İlçe Örgütü Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Çağdaş Yörükoğlu yaptığı açıklamada, “Tuzabatlılar adına CHP Milas İlçe Başkanımız Tüze Çetinkaya ile birlikte açmış olduğumuz davada Muğla 1. İdare Mahkemesi talebimizin haklı olduğu kanaatine vararak, istinafa başvuru yolu açık olmak üzere ilgili idari işlemin iptaline karar vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi olarak, kurulmak istenen talan düzenine karşı her zaman dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bu yolda elini taşın altına koyarak, alınan bu kararda emeği olan tüm Tuzabat halkımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Mahkeme kararı, Tuzabat halkınça sevinçle karşılandı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık