Kocadon: “Ben mahallenin uslu çocuğu olamam!”

Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, partinin Milas ilçe binasında açıklamalarda bulundu. CHP’den neden aday gösterilmediğine açıklık getiren Başkan Adayı Kocadon; “Benden, yüzlerine karşı sahte gülücük ve sırtlarını sıvamamı istediler. Ancak ben mahallenin uslu çocuğu olamam! Ben, kaleleri fethedecek bir komutanım. Ben siyaset adamı değil, hizmet adamıyım” dedi.

Kocadon: “Ben mahallenin uslu çocuğu olamam!”
  • 28 February 2019, Thursday 17:16

Demokrat Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Mehmet Kocadon, DP Milas İlçe teşkilatı ve partinin Milas Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Serçek ile birlikte ilçemizdeki bazı sivil toplum kurumlarına yönelik ziyaret programı için ilçemize geldi. Parti binası önünde; DP Milas İlçe Başkanı A. Barış Kisirlioğlu, Milas Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Serçek, eski dönem Muğla Milletvekili İrfettin Akar, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Demokrat Parti’den belediye meclis üyesi adayı olan isimler tarafından karşılanan mevcut Bodrum Belediye Başkanı ve Demokrat Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kocadon, ilçe binasında kısa bir açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DP Milas Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Serçek, belediye başkanlığı döneminde birçok hizmeti vatandaşın kullanımına sunduğunu, yeniden seçilmesi halinde daha fazlasını yapmak için yola çıktığını belirterek; “Her şeyden önce üretime öncelik vermeliyiz. Bildiğiniz gibi Milas nüfusunun yarıdan fazlası kırsalda yaşıyor, tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Ancak, gerek yanlış tarım politikası ve gerekse girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle köylümüz, adeta üretimden vazgeçme noktasına geldi. Keza hayvancılık da aynı noktada… Çünkü ilçemizde bir meyve-sebze halimiz yok. Oysa üretici, ürettiği ürünü hal aracılığıyla satabilse, hem para kazanacak, hem de Muğla’nın diğer ilçelerinin bu alandaki ihtiyacını karşılayacak.

Öte yandan 27 tarihi ören yerimiz var ancak nedense bir türlü kültür turizmini ayağa kaldıramadık. Bu konuda çok eksiğimiz var. Oysa ilçede 1000’e yakın kaderine terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş tarihi evlerimiz var. Bunlar, kamulaştırma-satın alma veya sahipleriyle görüşülerek restore edilip, turizme kazandırılabilir. Bodrum’a deniz-kum-güneş için gelen turist, Milas’a da kültür turizmini görmek ve yaşamak için gelmeli.

Biliyorum ki siz Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinizde, Milas halkı da bize burada görev verirse, bu kent için el ele vererek yapacağımız çok güzel hizmetler olacak” diyerek, Milas özelinde birçok konuyu aktardı.

“Yuvamı özlemişim”

Parti binasına yıllar önce geldiğini ve daha sonraki dönemde gelme fırsatı bulamadığını söyleyerek sözlerine başlayan Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon şunları söyledi:

“20 yıl bir dünya kenti olan Bodrum’da belediye başkanlığı yapmış biri olarak, her zaman yuvam olarak gördüğüm Demokrat Parti’den büyükşehir adayı olduktan sonra, il merkezi ve 13 ilçeyi gezdim. Gördüğüm tablo gerçekten beni çok şaşırttı. Çünkü gittiğim her yerde karşılamaya gelen insanların büyük bir bölümü Demokrat Partili olan, geçmişte birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımız. Bu beni çok mutlu etti. Bu anlamda bana yeniden kucak açan Demokrat Parti ilçe ve il teşkilatına, genel başkana ve tüm yöneticilere teşekkür ediyorum.

Rantın çok yoğun olarak döndüğü Bodrum’da belediye başkanlığı yaptım. Bu süreçte asla bana oy veren seçmenin güvenini boşa çıkarmadım. Sadece Bodrum’a değil, diğer ilçelerde de ihtiyaç duyulan her yere yetişmeye çalıştım. Gelişen süreç neticesinde Cumhuriyet Halk Partisi yine Osman Başkan ile yola devam etme kararı verdi. Üzüldüğüm tek şey, yaklaşık 2 ay boyunca beni oyaladılar. Aday isminin açıklanmasına birkaç saat kala isim olarak Osman Başkanı ilan ettiler. Oysa ben onlara artık mahallemden çıkmak, daha büyük kitlelere hizmet etmek istiyorum. Bu nedenle benim önümü açın dedim fakat tercihlerini başka bir şekilde değerlendirdiler. Benden, yüzlerine karşı sahte gülücük atmamı, arkalarını sıvazlamamı istediler. Mahallenin uslu çocuğu olmamı istediler. Ben mahallenin uslu çocuğu olamam. Ben, kaleleri fethedecek komutanım. Bana hedef gösterecekler, ben de o hedefe ulaşacağım. Her şeyde bir hayır vardır derler. 31 Mart’ta halkın kimi istediğini hep birlikte göreceğiz.”

“Bu bir beceriksizlik örneğidir”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Bodrum’da, Mustafa Saruhan’ı aday gösterdiğini ancak seçim kurulunun adaylığı kabul etmediğini, bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sorduğumuzda ise Başkan Kocadon; “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan bir partinin böyle bir hatayı yapmasını anlamakta zorlanıyorum. İzmir Buca’da da önce bir arkadaşımızı aday gösterdiler, son dakika başka birinin adı açıklandı. Olacak şey değil…

İlçe başkanları, il başkanı ve Muğla’nın 4 milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ağzının içine bakıyor. O ne derse, söylediğinin dışında hiçbir şey yapılmıyor. Bildiğiniz gibi 4 kişi aday adayı olduk. Bu süreçte milletvekillerimiz bir gün beni arayıp, nasılsın bile demediler. Benimle yan yana görünmekten kaçındılar.

Daha büyük ayıbı ise, Demokrat Parti’den aday olduğum zaman il başkanlığı yaptı. Benim adaylığımın iptali için şikâyette bulundular. Acaba Mehmet Kocadon adından mı, yoksa Demokrat Parti adından mı korktular? Mademki Muğla CHP’nin kalesi, öyleyse korkmalarına gerek yok.”

“Siyasi ahlak ve nezaket benim karakterimdir”

Diğer partilerden Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan isimler tarafından yapılan açıklamalarda, karşısındaki adaylarla ilgili çeşitli söylemlerde bulunduğunu, kendisinin ise bundan kaçındığını gördüğümüzü belirterek; “Bu bir seçim taktiği mi?” diye sorduğumuzda ise Başkan Mehmet Kocadon şu yanıtı verdi:

“Her şeyden önce kişilik ve karakter olarak geçmişte siyaset yaptığımız, belediye başkanlığı yapmış ya da milletvekilliği yapmış birilerine kötü söz söylemek, eleştirmek bende yoktur. Çünkü ben siyasi ahlaka ve nezakete önem veren biriyim. Dolayısıyla bu tür polemiklere girmem. Başkalarının ne yaptığı da açıkçası beni ilgilendirmiyor. Ben Muğlalı hemşehrilerime güvenerek yola çıktım. Onların da beni bu yolda yalnız bırakmayacaklarına olan inancım tamdır. Çünkü Muğla artık değişim istiyor.”

Toplantının sonunda eski dönem Muğla Milletvekili olan İrfettin Akar söz alarak, kendi vekilliği döneminde Mehmet Kocadon’un belediye başkanı olduğunu, birlikte birçok hizmete imza attıklarını belirterek; “Mehmet Kocadon ismi Demokrat Parti adayı olarak açıklandıktan sonra başta Milas’ta olmak üzere il genelinde büyük bir heyecan yaşandı. Demek ki halkımız hem Demokrat Parti’yi, hem de Sayın Kocadon’u iktidarda görmek, işbaşında görmek istiyor” dedi.

Açıklamanın ardından Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Serçek, İlçe Başkanı A. Barış Kisirlioğlu, ilçe yöneticileri ve meclis üyesi adayı isimler, ilçemizdeki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret etmek için parti binasından ayrıldılar.

    

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık