Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“KÖMÜRSÜZ MUĞLA” HAREKETİ GENİŞLİYOR... ÇAMKÖYLÜLERDEN PANKARTLI TEPKİ…

Bölgede istimlak çalışmaları sürerken, köylüler de ata yadigarı topraklarının elden giderek, köylerinin ortadan kaldırılmasına, kendilerinin de göç ettirilmesine karşı direnişi genişletiyorlar.

“KÖMÜRSÜZ MUĞLA” HAREKETİ GENİŞLİYOR...  ÇAMKÖYLÜLERDEN PANKARTLI TEPKİ…

Bilindiği gibi İkizköy’le birlikte Karacahisar ve Çamköy de, Yeniköy Termik Santrali için kömür çıkarılması planlanan istimlak alanı içinde kalıyor. Bölgede istimlak çalışmaları sürerken, köylüler de ata yadigarı topraklarının elden giderek, köylerinin ortadan kaldırılmasına, kendilerinin de göç ettirilmesine karşı direnişi genişletiyorlar. Önceki gün itibariyle Çamköylüler de harekete geçtiler ve köyün girişi ile çıkışı arasındaki bölgede, gelen geçen arabaların dikkatini çekecek dövizler yapıştırdılar.

“Köyüme Dokunma”, “Köyümüzde İstimlak İstemiyoruz”, “Geleceğimizi Karartmayın”, “Zeytinime, Ağacıma Dokunma”, “Ağaçlarımızı Kestirmeyeceğiz” gibi pankartlarla, köylerini terketmeyeceklerini ilan ettiler.

Şu anda Yeniköy Termik Santrali’ne kömür çıkartılan SEKKÖY açık kömür işletmesi İkizköy’e ulaşmış durumda. Oradaki büyük çam ormanları orman tarafından kesilmek için işaretlenmeye başlanmış bile. Köylülerin istimlak edilen arazilerindeki zeytinlikleri de kesilmeye başlandı. Hemen peşinden, sırada Karacahisar ve Çamköy var. Şimdi buralarda istimlak çalışmaları devam ediyor. Peşinden sıra Alaçam, Söğtçük vb. köylerine geliyor. Tam 24 köy, kömür çıkartılmak için yok edilecek. Oysa Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin, inşa edilmeye başlandığı zaman belirtilen ekonomik ömürleri dolmuş durumda.

Son günlerde herkes Kazdağları’ndan, Salda Gölü’nden, Finike’den, vb. yurdun pek çok yerindeki maden çıkartmak için sürdürülen doğa talanından bahsediyor. Ama onlardan çok daha büyük bir doğa alanı, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri’ne kömür elde etmek için bölgemizde yıllardır devam ediyor. Bölgeden uçakla geçenler, gördükleri karşısında şaşırıp kalıyor. Yollardan geçerken biz bir kısmını görüyoruz, ama hava fotoğrafları, nasıl bir doğa katliamı yaşadığımızı çok iyi gösteriyor.

Üstelik biz, bütün bunları, “turizmin başkenti” Muğla’da, turizmin gözbebeği Gökova Körfezi yolunda yapıyoruz!..

Artık bu doğa talanına dur demek gerekiyor. Alternatif enerji kaynaklarının, kömürden elde edilecek enerjiden çok daha fazlasını rahatlıkla üretecek kaynakların olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Zaten ömrü tükenmiş olan kömürlü termik santraller artık durdurulmalı, doğa talanına, köylerin göç ettirilmesine, ormanlarımızın yok edilmesine karşı çıkmalıyız.

“KÖMÜRSÜZ MUĞLA İÇİN” bütün Milas’ın, Yatağan’ın, Bodrum’un, Muğla’nın tek bir ses olması, bu doğa katliamına dur denilmesi gerekiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis