‘’Kubilay’ı anma ve dayanışma’ kahvaltısı düzenlendi

22 Aralık Pazar Günü Milas Eğitim-İş Temsilciliği ‘’KUBİLAY’I ANMA VE DAYANIŞMA’’ kahvaltısı düzenledi. Dalaman Eğitim-İş temsilciliğinin de katıldığı  kahvaltıda, sendika üyesi emekli öğretmene plaket verildi. 

‘’Kubilay’ı anma ve dayanışma’ kahvaltısı düzenlendi
  • 25 December 2019, Wednesday 9:20

Kahvaltıda Kubilay’ın kararlılığı ve cesareti anlatılırken, onların kararlılığının ‘Türkiye Şeyhler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz’ sözünün doğrulanması olduğu vurgulandı. Kubilay olayının arkasındaki aktörün ise, günümüz bölücü ve bağnaz düşüncenin arkasındaki güç olan aynı emperyalist merkez olduğu vurgulandı. 
Eğitim-İş İlçe  Başkanı Şahin BİLGİ ‘’Geçen yıl ulusal basına da yansıdığı gibi 8. ve 11. Sınıf  T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitaplarında Kubilay olayının çıkartıldığı yansımıştır. 1931-1941 yılında ise liselerde okutulan Tarih Kitabında Kubilay olayının tarihsel nedenleri ve sonuçları ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Bu yıllarda okutulan tarih kitabında  Kubilay’ı ‘DEVRİM ÇOCUĞU’ olarak tanımlanmıştır. ‘DEVRİM ÇOCUĞU’ Kubilay Tarih kitaplarındaki yerini almalıdır. Kubilay Kararlılıktır, Kubilay Aydınlanmaktır, Kubilay Bağımsızlıktır. O zaman hepimiz Kubilay gibi hazırız. Her öğretmen bir KUBİLAY olmalıdır.’’ dedi.
Emekli Öğretmen-Yazar Celal DURGUN ‘’Eğitim-İş bu toplumun ve öğretmenlerin sesi olmaktadır. Toplumun sesi olmalıyız. Bu günü görmek ve tahlil etmek gerekir; neredeyiz? Nereye gidiyoruz? Sorularına yanıt bulmalıyız. Bize emanet edilen Cumhuriyeti gelecek kuşaklara doğru emanet etmemiz gerekiyor. Cumhuriyet kazanacak; Atatürk kazanacak; laiklik kazanacak; halkçılık kazanacak; milliyetçilik kazanacak. Hepimiz Kubilay olalım. Atatürk devrimlerini yok etmek mümkün değildir. Bu mücadele mutlaka galip çıkacak’’ dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık