Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

‘Kurban kesim’ kursu açılacak…

Milas ilçemizdeki birçok kurumun katkılarıyla açılacak kursta, kursiyerlere kurban kesimi öğretilecek.

‘Kurban kesim’ kursu açılacak…

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve hijyen uzmanı, Belediyede görevli Veteriner Hekim, İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden oluşacak bir öğretici kadro tarafından kursa katılacaklara kurban kesimi öğretilecek.

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “her Kurban Bayramı’nda yaşan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için açtığımız ‘Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitimi’ adlı kursta, kursiyerlere tüm yönleriyle kurban kesimi öğretilecek.

Kurs, 3 Ağustos’ta Halk eğitim merkezimizde başlayacak olup kursa katılanlar teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı eğitimden geçirilecek. Açılacak kursta; kurban kesiminin İslamiyet’teki yeri ve önemi, kurban kesim işlemi ile iş sağlığı ve güvenliği-hijyen konularında eğitimler verilecek.

Bu eğitimde; İlçe Müftülüğümüz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Belediyemiz ile Sağlık ve hijyen uzmanı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı’ndan oluşacak bir öğretici kadro olacak ve kursiyerlere, Kurban Bayramı’nda ibadet amacıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesim yapmaları öğretilecek” dendi.

Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitim Kursu’nda teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitime geçecek kursiyerlere, kesimhanede profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak kurban kesim öncesi muayene, zapt-u rapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları (zoonozlar) tanıma ve tedbir alma, et muhafaza işlemi ve tüketimi ile ilgili uygulamalı eğitimler verilecek. Kurban kesiminin tüm inceliklerini uzmanlardan öğrenecek olan kursiyerler, eğitimlerinin sonunda yazılı sınava girip sertifikalarını Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden alacaklar.

3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda başlayacak olan kurs için başvurular, 2 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık