KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİ YAĞMURUN AZİZLİĞİNE UĞRADI…

Türk Polis Teşkilatı’nın 174’ncü kuruluş yıldönümü için ilçemizde düzenlenen törenler yağmurun azizliğine uğradı. Yağmur altında Atatürk Anıtı’na sunulan çelengin ardından Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde verilen resepsiyonla kutlama programı sona erdi.

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİ YAĞMURUN AZİZLİĞİNE UĞRADI…

Her yıl 10 Nisan’da kutlanan Polis Haftası kutlama programı, hava muhalefeti nedeniyle istenilen düzeyde olmasa da, 174’ncü yıldönümü nedeniyle Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve meslektaşları, programa katılanlara tüm misafirperverliklerini gösterdiler.

Yağmur altında Atapark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla devam eden program, yağmur nedeniyle kısa tutuldu ve tüm katılımcılar Emniyet Lokali’ne geçtiler.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşu, oda ve derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kurum amirleri, çok sayıda mahalle muhtarının katıldığı programda İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin polisleri olarak, Anayasa ve Anayasa’dan sonra gelen yasalara ve tüm hukuk mevzuatına bağlı kalarak, adli ve idari amirlerimizin emrinde, vatandaşımızın huzur ve emniyeti için 7/24 görev başındayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile ‘Bir asker kadar disiplinli, bir hukuk adamı kadar hukukçu, bir anne kadar şefkatliyiz.’

‘Adalet, mülkün yani devletin temelidir’ sözündeki adaletin ilk kapısıyız. Adaletin tam ve eksiksiz sağlanması için varolan hukuk devletinin kadife eldiven içindeki demir yumruğuyuz.

Kabahat nevindeki en hafif suçtan, Anayasa’yı ihlal gibi en ağır suça kadar suç işleyen herkesin karşısındayız. Bu uğurda binlerce örneği olduğu gibi gerekirse canımızı da seve seve veririz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, bugüne kadar vatan ve millet uğruna canlarını veren şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyor, bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyen Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, daha sonra resepsiyona katılanlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık