NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

Milas Belediyesi 31 Mart seçimleri sonrası ilk meclis toplantısını tamamladı.

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

10 Nisan Çarşamba günü saat 9.30’da Atapark’taki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu,saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından geçilen meclis toplantısında 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis Toplantı Salonu’nda meclisin açılışı saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 31 Mart seçimlerinde seçilen Muhtar,Aza ve Belediye Meclis üyelerini tebrik ederek, geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de Milas adına önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti ve yeni çalışma döneminin ilçemize, ülkemize, halkımıza hayırlı olmasını diledi. Başkan Tokat, “meclisimizin en genç iki üyesinin katip üyeliğinde meclisimizin çalışmalarını başlatıyorum” dedi. En genç iki üye Cenk Şimşek ve Gürsel İnce’nin katip üyelikleriyle oturum başladı.

Başkan Tokat daha sonra, yeni meclisin, 31 Mart seçimlerine giren Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’ndan seçilen üyelerden oluştuğunu, ancak ittifaklar içindeki bazı meclis üyelerinin, seçildikleri partilerden istifa ederek kendi partilerine geçtiğini ve şu anda mecliste 4 siyasi partinin gruplarının temsil edildiğini belirterek, buna göre meclisteki CHP grubunun 16, AKP grubunun 7, MHP grubunun 5 ve İYİ Parti grubunun 4 meclis üyesiyle temsil edildiğini belirtti ve Meclis Grup sözcülerinin kimlerden oluşacağını sordu. Beyanlara göre, CHP Grup Sözcüsü Şakir Özdemir olurken, AKP sözcüsü Hürol Önder, MHP sözcüsü Mevlüt Kiriş ve İYİ Parti sözcüsü de Mehmet Çayırlı oldu.

Başkan Tokat, bütün meclis üyelerinin 1 ay içinde mal beyanında bulunma zorunluluğunu hatırlattıktan sonra, grup sözcülerine söz verdi. Hepsi de çok kısa konuşmalarla, güzel bir çalışma dönemi olması dileklerini ilettiler.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından geçilen ve gündemin 2 ve 3’cü Maddesinde yer alan   5393 sayılı yasanın 19 ncu maddesi gereğince Meclis 1 nci ve 2 nci Başkan Vekillerinin seçimi oylamasında üç aday çıktı. !.Başkanvekilliği için CHP grubundan Mehmet Murat Yazar ve MHP grubundan Sinan Erbey aday gösterilirken, 2. Başkanvekilliği için sadece İYİ Parti grubundan Mehmet Çayırlı aday olarak gösterildi. Yapılan gizli oylama sonunda en fazla oyu alan Mehmet Murat Yazar 1. Başkan Vekilliği’ne seçilirken,  2. Meclis Başkanlığına ise Mehmet Çayırlı seçildi.

2 Asil, 2 Yedek Meclis Katip Üyeliklerinin seçiminde ise CHP Grubu Gülşen Gökçe ve Cenk Şimşek’i asil, Ali Rıza Öner ve Gürsel İnce’yi yedek üyeliğe önerdi. MHP grubu ise Nazife Gürsoy Arslan’ı önerdi. Yapılan gizli oylama sonucu Gülşen Gökçe ve Cenk Şimşek en çok oyu alarak  Meclis Katip üyeliklerine seçilirken, yedek üyeler de Ali Rıza Öner ve Gürsel İnce olarak seçildiler.

5393 sayılı Yasanın 33 ncü maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapacak olan Encümen Üyeliği seçimi için CHP grubu Ali Kurt, Kenan Özdemir ve Reşit Çavuşoğlu’nu aday gösterdi. AKP grubu ise Durmuş Özdemir’i aday gösterdi. Gizli oyla yapılan seçim sonunda  Ali Kurt,Kenan Özdemir ve Harun Reşit Çavuşoğlu en fazla oy alarak Encümen üyeliklerine seçildiler.

5393 sayılı Yasanın 24 ncü maddesi gereğince 1 Yıl süre ile görev yapacak olan  Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliğine CHP gurubu Cüneyt İlter,Mehmet Murat Yazar, İYİ Parti grubu Tacettin Yıldız,MHP grubu Sinan Erbey ve AKP grubu da Hasan Çemrek’i önerdiler ve eçildiler. Bu komisyonda, yasaya göre 2 CHP, 1 AKP, 1 MHP, 1 İYİ Parti’li üye bulunacaktı.

Yine 1 yıl süre ile görev yapacak İmar Komisyon üyeliklerine ise CHP grubu Halil Mutlu ve Gülşen Gökçe’yi, AKP grubu Hürol Önder’i, MHP grubu Mevlüt Kiriş’i ve İYİ Parti grubu Gürsel İnce’yi önerdiler ve seçildiler.Bu komisyonda da, yasaya göre 2 CHP, 1 AKP, 1 MHP, 1 İYİ Parti’li üye bulunacaktı.

Gündemin 7. Maddesinde yer alan meclisten seçilecek iki üye için Soyal Yardım İşleri Komisyonuna Mehmet Ateş ve Mustafa Özgürelgil, Tarihi Kentler Birliği Üyeliğine asil olarak  Gülşen Gökçe, yedek üye olarak Ece Gülen, Ege Belediyeler Birliği üyeliklerine ise  asil olarak  Cemil Zeybek ve  yedek üye olarakta Mehmet Tiryaki seçildiler.

Komisyon ve Birlik üyelikleri seçimlerimin ardından Gündemin 10. Maddesinde yer alan 2018 Mali Yılı Denetim Komisyon Raporu ve Tavsiyeler okunarak Meclis Üyelerine bilgi verildi.

11.  gündem maddesinde yer alan 2018 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçilmeden önce, yasa gereği Başkan Tokat yerini 1. Başkan vekili Mehmet Murat Yazar’a bıraktı. Daha önce üyelere dağıtılan raporla ilgili olarak, gerekçesi Hürol Önder tarafından okunan ve divana verilen rapora binaen MHP ve AKP meclis üyelerinin red oyuna karşı, CHP Meclis üyelerinin kabul oyuyla,2018 Mali Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

12. gündem maddesi İmar Komisyonuna havale edilirken 13. madde oy birliği ile kabul edildi.14 gündem maddesinde bulunan İmar Komisyon Raporların görüşülmesi sonucunda bazı maddeler kabul bazı maddeler ise red edildi. Bunların içinde dikkat çeken madde, Büyükşehir Belediyesi MUSKİ idaresinin talebi ile ilgili olandı. Buna göre, Ören-Türkevleri’ne yapılacağı seçimlerde vaad olarak bildirilen arıtma tesisi için gerekli olan, Milas Belediyesi mülkiyetindeki Türkevleri’ndeki 277,10 m2 alan, MUSKİ’ye tahsisi kabul edildi.

Nisan ayı meclis toplantısı dilek ve önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık