Labranda Pet Su fiyatları revize edildi

Milas Belediye Meclisi, hammadde ve üretim maliyetlerindeki artış sebebiyle Labranda Pet Su fiyatlarını revize etti. Dünkü Şubat ayı Meclis toplantısında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas Belediyesi 20-30 milyon civarında fabrikaya yatırım yaptı. Ayrıca hammadde için döviz üzerinden harcama yapar durumda” dedi.

Labranda Pet Su fiyatları revize edildi

Milas Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, pazartesi günü saat 14.00’te Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündemin 2. maddesi olan Milas Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere (Taşıt ve İş Makinesi alımı, Labranda İşletmesinde pet su ve bardak su üretiminde kullanılmak üzere ve cari ödemeler için) 27.000.000,00 lira kredi kullanılması ve bu iş ve işlemler için Belediye Başkanı Muhammet TOKAT’a yetki verilmesi talebi, oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Tokat, bu kredinin döviz ve hammadde fiyatlarının her geçen gün artması dolayısıyla erken alınacak maddelerin kar sağlayacağını ve bu paranın depolamada kullanılacağını söyledi.
İmar Komisyon Raporları kısmında görüşülen ‘Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının ilgi yazısında; İlçemiz Avşar  mevkiinde yapılması öngörülen jeotermal arama ruhsat talep sahası ile ilgili mevzuat kapsamında  kurum görüşü verilmesi talebinin görüşülmesi’ maddesi, İmar Komisyonu’nun çevre sağlığının olumsuz etkileneceği şeklinde rapor vermesi üzerine reddedildi.

Özçelik Aral’ın ; Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahallesinde bulunan bir yola “İsmail Hakkı ARAL”ın ismi verilmesi talebinin üzerine Kurtuluş Savaşı şehidi İsmail Hakkı Aral’ın ismi, Halk Kütüphanesi civarındaki Köprüler Meydanı Caddesi’ne verildi.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta ismi Fatma Girik’in isminin Milas’ta bir park veya caddeye verilmesi talebi de İmar Komisyonuna sevk edildi.

Burgaz Mahallesi Suçum Mevkisindeki geçici hayvan barınağının kapasitesinin artırılması ile ilgili görüşülen madde, oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste ayrıca, Labranda pet su ve bardak suyun toptan satış fiyatları da görüşülerek revize edildi.  Hammadde ve üretim maliyetlerindeki artış sebebi ile Meclis gündemine getirilen toptan satış fiyatına zam konusunda açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, piyasa şartları ve maliyet hesapları göz önünde bulundurulduğunda bu fiyat artışının zorunlu olduğunu ifade etti.

Labranda Su fabrikasında incelemelerde bulunduğunu kaydeden Başkan Tokat, “Uzaydan gelmedik, Türkiye’deki şartları da biliyoruz ve bu şartların gereği olarak komisyonlarımız çalışıyor. Tarifeler tekrar yapılıyor. Milas Belediyesi 20-30 milyon civarında, fabrikaya yatırım yaptı. Ayrıca hammadde için döviz üzerinden harcama yapar durumda… Ama tüm bu bayilerden daha fazla personel çalıştırıyor. Bayilerimizden daha fazla akaryakıt ve enerji harcaması yapıyor. Buna rağmen fiyat belirlerken kaç defa komisyon toplanıyor. Bu kadar maliyetlere katlanmışız ama netice itibariyle belirlediğimiz tarife üzerinden Milas Belediyesi’nden su alan bazı bayilerin yüksek fiyat çekmeleri vicdana ve ahlaka sığmaz. Fabrika sahibi Milas Belediyesi kazanmıyor bu kadar! Bölgesel olarak tavsiye satış fiyatı hazırlığındayız. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için gerekli çalışmayı yapacağız. Belediyemizin gıda şirketine bayilik vermeyi düşünüyoruz. Bayi böyle davrandığı sürece markamız üzerinde bir negatif imaj oluşuyor. Bu durum beni fazlasıyla üzüyor. Bazı bayiler de bu durumu ‘belediye fahiş zam yaptı diye böyle yapıyoruz’ şeklinde yansıtıyor. Bu çok yanlış!” diye konuştu. Madde; AKP ve MHP’nin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Milas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki toptan pet su ve bardak su gruplarında uygulanacak yeni fiyat listesi;

Damacana su fiyatlalrı değişmedi.

130 ml Bardak Su (120’li) : 38,50 TL + KDV, 200 ml Bardak Su (72’li) : 30,25 TL + KDV, 250 ml Bardak Su (72’li) : 32,00 TL + KDV, 0,33 Litre Pet Su : 18,00 TL + KDV, 0,50 Litre Pet Su : 10,00 TL + KDV, 1 Litre Pet Su : 10,00 TL + KDV, 1,50 Litre Pet Su : 10,00 TL + KDV, 5 Litre Pet Su : 19,00 TL + KDV şeklinde oluştu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık