Labranda Su Tesisi’ne dev yatırım

​​​​​​​20 milyon liralık yatırım ile Labranda su tesisi yeni teknolojisine kavuştu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Labranda Doğal Kaynak Suyu İşletme Müdürü Aşkım Salkım Yalçınkaya yeni teknolojiyle donatılan Labranda su üretim tesisini kamuoyuna tanıttı.

Labranda Su Tesisi’ne dev yatırım

Dün gazetecilere fabrikayı gezdiren Başkan Tokat, burada en son teknoloji ile yenilenen makinalarda, pet’lerin şişirilmesi, dolumu, etiketlenmesi ve ambalajlanması aşamalarını gösterdii. Başkan Tokat, ihaleyi kazanan EKTAM Makine Sanayi firmasının yükümlülüklerini kısa sürede yerine getirmesinin ardından fabrikanın deneme üretimlerini sürdürdüğünü belirtti. Daha önceki yıllarda sadece 0.5 litre, 1.5 litre, 5 litre ve 19 litrelik damacana su üreten fabrika, yapılan teknolojik yatırım ile 0.33 litre ve 1 litrelik yeni şişelerin yanında, bardak su da üretebiliyor. Labranda Su Fabrikası’nda yeni makinaları basına tanıtan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, üretimin bu teknolojiyle birlikte deneme üretimlerinde bile üretim hacminin 6 kat arttığını vurguladı ve deneme çalışmalarının tamamlanmasından sonra çok daha fazla verim alınacağını aktardı.

Tanıtım gezisi sonrası basın açıklamasında bulunan Muhammet Tokat şu ifadelere yer verdi:

“Labranda çok önemli bir sudur ve çok önemli bir markadır. Bu markanın hak ettiği yatırım ve teknolojiyi gerçekleştirmiş olmanın gururunu taşıyoruz. Şu an itibariyle deneme üretimlerimiz de dahil, 5,5 - 6 kat daha fazla üretim yapma kapasitesine ulaşmış bulunmaktayız. Ki denemeler tamamlandıktan sonra bunu daha da arttıracağız. 5’lik grubunun montaj çalışmaları devam ediyor ve bardak su üretim tesisi ile ilgili ihale süreci devam ediyor.

1 ay sonra bardak su üretimi de yaparak fabrikamızı tam kapasite ile üretime geçireceğiz. Yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırım söz konusu bu fabrikamızda. Teknolojisi tamamen yenilendi. Tamamen makinalar ve robotlar vasıtasıyla hızlı, kaliteli, hijyenik bir üretim sistemi ile karşı karşıyayız.

Bu markanın hak ettiği seviyeye gelebilmesi açısından hem üretim hem satış noktalarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Maliyetler konusunda çok önemli bir avantaj yakalamış durumdayız ve aynı zamanda da piyasanın ve bayilerimizin isteklerini daha fazla karşılayabilecek, piyasaya daha fazla sürüm yapılabilecek bir teknolojik sistemle burada hizmet veriyoruz. Labranda sadece teknolojisi ile değil artık ürünleri, amblemi ve imajıyla da bir yenilik içerisinde. Gerekli tanıtım faaliyetlerine başladık. Hem amblem değişti hem ürettiğimiz ürünlerin sayı ve çeşidi değişti. Eskiden daha kısıtlı bir üretim imkanımız vardı şimdi bardak sudan her ebatta neredeyse pet üretimine kadar ürünlerimizde çok değişik üretim şekillerimizle karşı karşıyayız.

Kalitemizi arttırarak yolumuza devam edeceğiz.

Maliyetlerin düşmüş olması üretim kapasitesinin artmış olması bize piyasada çok önemli avantajlar sağlıyor. Biz zaten bölgesel olarak güçlü bir su markasıyız. Ama bunu ulusal düzeye taşımak için de şu anda her türlü alt veriyi oluşturmuş durumdayız. Bundan sonraki iş tamamen tanıtım ve pazarlama aşaması ile ilgilidir.  Bu konuda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum özellikle EKDAM firmasına yaşanan bu pandemi sürecine rağmen hiçbir şekilde verdikleri tarih ve saatlerde şaşma olmaksızın bize bu önemli teknolojiyi kurdular.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık