Milas Amerikan Kültür Koleji’nden İngilizce Yaşam Koçu Hizmeti 

Milas Amerikan Kültür Koleji verdiği İngilizce eğitimi ve dil eğitiminin önemini düzenledikleri basın toplantısıyla anlattı. 

Milas Amerikan Kültür Koleji’nden İngilizce Yaşam Koçu Hizmeti 

Açıklamaya göre her sınıfa bir yaşam koçu düşecek. Yasam koçu öğretmenle beraber derse girecek. Ders esnasında, dersin son 10 dakikasında ve tüm teneffüs boyunca kendi öğrencilerinin her ihtiyacıyla ilgilenecek. Yaşam koçunun Türkçe konuşması ise yasak! 

Eğitimin detaylarını anlatan Yaşam Koçu Koordinatörü Şakir Ertuğrul, çocukların kendilerini İngilizce ifade edebilmelerinin önemini vurgulayarak, önceliğin öğrencilerin kendilerini yurt dışında da ifade edebilecekleri veya eğitim alabilecekleri yabancı dil seviyesine ulaştırmak olduğunu belirtti.

Yaşam Koçu olmak için öğretmenlik mezunu olmak veya formasyon şart değil fakat TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) şart.

“İngilizce yaşam koçu olabilmek için tek şart İngilizce bilmek değil” diyen Okul Müdürü Mustafa Doğan: “5. Sınıfa kadar okulumuza kayıt olan öğrenciler, ortaokulu ve liseyi de okulumuzda bitirmeleri halinde İngiltere’deki  üniversitelerde tanınırlığı olan çift diplomayla mezun olacaklar” dedi.

Fakat şu an için okulun Milas şubesinde lise bulunmamakta.

Ayrıca her öğrenci sene sonunda dil seviye tespit sınavına girerek, mezun olduklarında dil pasaportu alabiliyor.

Yaşam Koçu adayları 3 ila 6 ay içerisinde değişen bir süre için, Amerikan Kültür Koleji tarafından yapılan ve TESOL denilen interaktif eğitime tabii tutuluyorlar.  Bu süre içerisinde stajlarını tamamlayan İngilizce yaşam koçu adaylarının öğretebilme becerilerine de bakılıyor. Eğitimin sonunda yaşam koçu sertifikası alan adaylar İngilizce yaşam koçu olarak, okula iş başvurusu yapabiliyorlar; ve okulun yaptığı bu eğitim ücretsiz. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık