Latmos ziyaretçilerini ağırlıyor

Milas’ın Söke sınırındaki Latmos Dağları, içerisindeki tarihi mirasla ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşatıyor. Latmos, bu hafta bölgeye herkesten daha çok sahip çıkan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyelerini ağırladı. Bölgede gezi yapan üyeler, kendilerini adeta farklı bir gezegende gibi hissetti.

Latmos ziyaretçilerini ağırlıyor

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), bu haftaki gezi etkinliğini, antik adı Latmos olan Beşparmak Dağları’nın güneyine yaptı. Çok sayıda üyenin katıldığı doğa gezisi, Antik Herakleia kentinin üzerine kurulu Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nden başladı.
Bir bahar havasında Latmos Dağları’na doğru tırmanışa geçen doğa tutkunları, geçmiş uygarlıklardan günümüze ulaşan tarihi miraslarını izleyerek zamana bir yolculuk yaptı.
Vahşi ve engebeli kayalıkları arasında insanın kendini farklı bir gezegende hissettiği Latmos coğrafyasının, Bafa Gölü’yle bütünleşen doğal peyzajını izlemeye doyamayan doğaseverler, birbirinden farklı figürler ve jeolojik oluşumları fotoğrafladı.
Doğaseverler ayrıca, hiçbir kazı çalışması yapılmadan bile kalelerin, manastırların, gözetleme kulelerinin, nekropollerin, kiliselerin, yerleşimlerin ve o dönemlere ait yazı ve fresklerin görülebildiği Latmos Dağları’nın kaya yığıntıları arasında üslup, şekil ve boya yönünden farklı figürlerin bulunduğu gizemli bir mağarayı ziyaret etti.

8 bin yıllık kaya resimlerini görme imkânı bulan EKODOSD üyeleri, Bafa Gölü’nün panoramik görüntüsünü Latmos’un yükseltilerinden izledi ve Antik Herakleia kentinin ana tanrıçası Athena’ya adanmış tapınağı inceledi.
Ay tanrıçası Selene’nin sevgilisi, Latmos’un yerel kahramanı Çoban Endymion’a ait kutsal alanı gezen üyeler, Göl Kalesi’nden Bafa Gölü’nün harika manzaralarını izleyip, Alman arkeolog Dr. Anneliese Peschlow’un ölüler şehircikleri dediği birçok mezardan oluşan nekropol alanını gördü.
EKODOSD üyelerine, Latmos’un engebeli kayalıkları arasında şimdiden tarihi kalıntıları, kaya resimlerini inceleyen “Büyüyünce bu dağların rehberi olacağım, tanıtacağım buraları.” diyen küçük doğasever Ahmet de eşlik etti. 
Küçük doğasever Ahmet’e Latmos Dağları’nı ve Bafa Gölü’nü koruması ve tanıtmasını teşvik etmek için, EKODOSD’un Doğa Dostu belgesi takdim edildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık