Mahalle buluşmaları Hacıahmetler’de devam etti

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemiz mahallelerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Tokat ve beraberindeki heyet Hacıahmetler Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Mahalle buluşmaları Hacıahmetler’de devam etti
  • 27 December 2021, Monday 9:55

Vatandaşlara hem hal hatır sorma hem de taleplerini dinleyerek, yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlere belediyenin ilgili birim müdürleri de katılarak vatandaşlar ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda notlar aldı.

Gerçekleşen ziyaretlere Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, İl ve İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye birim müdürleri katıldı. Ziyaretlerde Hacıahmetler Mahalle Muhtarı Mustafa Zeki Akyol’da hazır bulundu.

Başkan Tokat ziyaretlerinin sonunda Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olan vatandaşlara rozetlerini taktı.

Daha yapacak çok işimiz var

Mahalle meydanında toplanan vatandaşlara bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Buraya gelişimizin sadece bir amacı var. Halinizi hatırınızı sorup, ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi sizlerden dinlemek. Bunun dışında başka herhangi bir amacımız yoktur. Milas köy sayısı en fazla olan ilçelerden bir tanesi. Her mahallemize program dahilinde gidiyoruz ve yapılması gereken çalışmaları alan incelemesi yaparak, yerinde tespit ediyoruz. Hacıahmetler bizim önemli mahallelerimizden bir tanesi. Gelen talepleri mümkün olduğu kadar bir program dahilinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kadar geniş kırsalda yapacak daha çok işimiz var. Önemli olan şartların el vermesi, yapmaya niyetli olmamız ve diyaloglarımızı sağlam tutmamız. Bu çerçevede köyün ihtiyaçlarını ve taleplerini muhtarımız bizlere iletiyor. Kendisiyle sık sık görüşmekteyiz. Halkımızın taleplerini özellikle mahalleye gidip oradan dinlemek daha isabetli oluyor. Beraberimde Belediye Başkan Yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz de geldiler. Onlar da Hacıahmetler’de ne yapılması gerektiğini yerinde görecekler ve yaptıkları gözlemler doğrultusunda notlar alacaklar. Ziyaretimizin genel çerçevede amacı budur” dedi.

Üretimi ve üreticiyi desteklemek zorundayız.

Belediye olarak üreticileri destekleme noktasında yanlarında olduklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Milas Belediyesi olarak özellikle üretim ve üreticiye destekleme konusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Önceki günlerde Gürceğiz’de yangın felaketi yaşayan bölgelerdeydik. Zeytinlikleri yanan üreticilerimize zeytin fidanı dağıttık. Arıcılarımıza kovan, yem, şeker, arı keki gibi ihtiyaç duyulan noktalarda desteklerimizi sürdürüyoruz. Başka alanlarda gübre saman ve yem konusunda da desteklemelerde bulunduk. Üretimi ve üreticiyi desteklemek zorundayız. Tekrar üretime dönmek zorundayız” dedi.

Fiyatlardaki değişim halkımızı olumsuz bir şekilde etkiliyor

Pazarlardaki fiyat artışının halkı olumsuz etkilediğinin altını çizen Başkan Tokat; “Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşayıp da dünyanın başka ülkelerinden en çok tarım ürünü alan ülkelerinden birisiyiz. Kendi üreticimize hak ettiği değeri vermekten ziyade başka ülkelerin üreticilerine destek olunuyor. Kendi ülkemizin bu kadar verimli arazisi varken ikame ekonomisi uygulanıyor. Pazar alışverişlerini küçük yaşlardan itibaren kendim yaparım. Pazarlardaki değişimlere şahit oluyorum. Fiyatlardaki değişim tüm halkımızı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Üreticilerimize destek olmak durumundayız” dedi.

Başkan Tokat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Hacıahmetler Mahalle Muhtarı Mustafa Zeki Akyol ve vatandaşlar taleplerini ilettiler. Çalışma yapılması gereken alanları birim müdürleriyle beraber inceleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat çalışmaların planlanan programlar çerçevesinde ivedilikle tamamlanacağını belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık