Mahalle Muhtarları MİTSO'da: "ORMAN YANGINLARINA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in daveti üzerine Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban'ın da olduğu mahalle muhtarları MİTSO'da bir araya geldi. Muhtarlar, orman yangınına hazırlıksız yakalanıldığını belirterek "En azından bundan sonraki yangınlar için şimdiden hazırlıklı olmalıyız" dediler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yangından etkilenen mahalleleri ziyaret ettiklerini belirterek harita üzerinde açıklamalarda bulundu ve muhtarlara yangın söndürme tüpleri armağan etti.

Mahalle Muhtarları MİTSO'da: 
  • 24 August 2021, Tuesday 11:51

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas'ta çıkan ve binlerce hektarlık ormanlık alanla zeytinliklerin ve tarım alanlarının yandığı yangını değerlendirmek üzere mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Özer'in daveti üzerine Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Hacıilyas Mahallesi Muhtarı Mehmet Çoban, Ahmetçavuş - Hayıtlı Mahalleleri Muhtarı Ayhan Demirçivi, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Talat Erol, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Mevlüt Korkmaz, Emek Mahallesi Muhtarı Mevlüt Kara, Güneş Mahallesi Muhtarı Salih Şen, Burgaz Mahallesi Muhtarı Feyyaz Özdemir, Hacıabdi Mahallesi Muhtarı Uğur Gökten, Şevketiye Mahallesi Muhtarı Ömür Cura ve Bayır Mahallesi Muhtarı Nazmi Şen MİTSO'da bir araya geldiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Ejder Üstek, Meclis Üyeleri Yasin Erol ve Kadir Karagülle'nin de katıldı.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte orman yangının etkilediği pek çok mahalleyi gezdiklerini ve oradaki muhtarlarla görüştüklerini anlatarak harita üzerinde açıklamalarda bulundu. Reşit Özer,  "TOBB'un koordinasyonuyla hemen bir yardım kampanyası başlatılmıştı. Yanan yerlerdeki halkın en çok ihtiyaç duyduğu saman, yangın söndürme tüpleri, motorlu tırpanlar, motorlu testereler, yanmaz eldivenler, yanmaz çizmeler ve botlar, çeşitli giysiler, tepe lambaları ve bunların pillerinin ilk günlerde Gebze Ticaret Odası Başkanı sayın Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri getirip teslim etmişti. Ardından Polatlı Ticaret Borsası bir kamyon un ve bir kamyon hayvan yemi gönderdi. Çorlu Belediyesi ile Çorlu Ziraat Odası ise bir kamyon saman gönderdiler. Biz de gelen malzemeleri yangından etkilenen mahallelerimize götürerek muhtarlarımıza teslim ettik. Ot, un ve samanları ise İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim ederek yanan bölgelere dağıttık" dedi ve muhtarların yangınlarla ilgili önerilerini not etti.

            Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban toplantı nedeniyle Özer'e teşekkür ederek "Yangına hazırlıksız yakalanıldı. Bundan sonra merkezi yerlerde birer tanker bulundurulsa yangınlara daha çabuk müdahale edilebilir derken Ahmetçavuş - Hayıtlı Mahalleleri Muhtarı Ayhan Demirçivi ise yeterince yangın söndürme ekibi oluşturulmasını ve bunlara sık sık eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayarak "İnsanlara ormanı sevdirmemiz lazım. İnsanlar ormanı severlerse korurlar" diye konuştu.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, toplantıya katılan muhtarlara yangın söndürme tüpleri ile Milas haritası dağıttı.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık