Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Maske zorunluluğu kaldırıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsteki yeni dönemi duyurdu. Koca, açık havada maske zorunluluğunun tamamen kalktığını, kapalı yerlerde ise mesafe şartına uyulduğu takdirde zorunlu olmadığını söyledi. Yeni dönemde HES kodu uygulaması da kaldırıldı. Hastalık belirtisi olmayanlardan da test istenmeyecek. 

Maske zorunluluğu kaldırıldı
  • 03 March 2022, Thursday 13:11

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki akşam gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, açık havada maske zorunluluğunun ve HES kodu uygulamasının kaldırıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

HES kodu uygulamasının kaldırıldığını belirten Koca, "Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterli ise ve mesafe kuralına uyum gösteriliyorsa maske takmak zorunlu değil. HES kodu uygulaması kaldırıldı" açıklamasında bulundu.

Koca'nın açıklaması şöyle:

“- Bundan sonra, artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz.

- Kapalı ortamlarda havalandırma yeterli ise ve mesafe kuralına uyum gösteriliyorsa maske takmak artık şart değil.

- Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ya da kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak.

- Hastalık belirtisi olmayanlardan test istenmeyecek.

- Okullarda iki vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmeyecek.

Bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir kişi salgın bitmedi demediğinde somut gerçek değişmiyor. Salgın somut etkisini yitirdi, gözle görülür gerçek budur. Bundan sonra ne yapılmalı derseniz cevabı çok açık. Salgın ile toplum olarak kısıtlamalarla mücadele etmekten bireysel korunma aşamasına geçmeliyiz.

Maskeyi tamamen hayatımızdan çıkarmıyoruz, maskeyi her an takmak üzere yanımızda taşıyoruz. Büyüklerimiz ve kronik hastalığı olanlarla beraberken vazgeçilmez olmalı.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis