Maskeler Muğla’da üretiliyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Koronavirüs önlemleri kapsamında, Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinesinde, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde koruyucu maske üretimi başladı.

Maskeler Muğla’da üretiliyor

Muğla'nın cerrahi maske üretiminde, pilot il kapsamına alınmasının ardından maske üretimi başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Olgunlaşma Enstitüsü’nde kurulan atölyelerde gönüllü olarak çalışan usta öğreticiler tarafından gerçekleştirilen imalatta, hedefin 100 bin maske üretmek ve Muğla'nın cerrahi maske ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü üretim atölyesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şu an için 5 bin maske üretmi ile başlamış bulunmaktayız. Biz sayımızı 100 bine çıkarmak istiyoruz. Vardiyalı hizmet vermek istiyoruz. Bunu sosyal sorumluluk projesi olarak kabul ediyoruz. Bunu mesleki ve vicdani sorumluluk olarak düşünüyor, her türlü hizmeti ekip arkadaşlarımızla birlikte yapmaya hazır olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Bunun yanı sıra Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin kimya bölümünün onayını Bakanlığımız tarafından aldık. Bugün arkadaşlarımız Ali Ağa tesislerini ziyarete gittiler. En kısa sürede hijyen maddesi ve kolonya üretimine başlayacağız. Böylece bir eğitim kurumu olarak sosyal ve küresel bir davanın içerisinde bulunmanın huzuru içerisindeyiz" dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık