Mayıs meclisi toplandı..

Milas Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı, bugün saat 14:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. Geçtiğimiz ayki toplantıya, Covid olduğu için katılamayan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmasından önce, iki aylık süre sonra yeniden biraraya geldiği Meclis üyelerine kısa bir bilgilendirme yaptı.

Mayıs meclisi toplandı..

Bafa Pazaryeri ve spor tesislerinin açıldığını, Selimiye Pazaryeri’nin ihalesinin yapıldığını belirten Başkan tokat, Şehir Parkı çalışmalarının tamamlandığını, arka taraftaki kafeteryanın da müşteri kabulüne başladığını, parktaki bazı aydınlatma işlerinin tamamlanması sonrasında işlerin biteceğini belirtti.

Asfalt şantiyesinin kurulduğunu ve üretime hazır olduğunu, sıkıştırılmış doğalgazla çalışacak tesis için bir küçük ihale daha yaptıklarını, özellikle doğalgaz çalışmaları nedeniyle 2022-23 döneminde kazılacak bütün yolların üst yapısı belediye tarafından yapılacağından, asfalt şantiyesinin büyük bir tasarruf sağlayacağını belirtti. 2. El otomobilciler Sitesi’nin çalışmalarının devam ettiğini, Kıyıkışlacık’ta sahil düzenleme çalışmasının başladığını, Esentepe’deki çalışmaların, valiliğin ortak çalışmadan çekilmesi nedeniyle yeniden Milas Belediyesince başlatıldığını ve sürdüğünü, Baltalıkapı Sokak Sağlıklılaştırma Projesi’nin ihale aşamasına getirilmekte olduğunu, beton parke ihalesinin yapıldığını ve Güllük’te ilk çalışmanın başlatılacağını, Güllük Sahil Yolu’nun da Aydem’in yaptığı çalışmaların tamamlanmasının ardından başlatılacağını belirten Başkan Tokat,  Kültür Evi, Sağlık Evi ve Dibekdere’de bir özel firma tarafından yapımı üstlenilen Sevgi Evi’nin yapım çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Sathi Kaplama ihalesinin haziran ayında yapılacağını, bu arada Fen İşleri araç parkının yenilenmeye devam ettiğini, parası daha önceden Devlet Malzeme Ofisi’ne ödenen 1 grayder ve 2 kamyonun daha geldiğini, 2 adet kazıcı yükleyici ile 1 adet 23 tonluk iş makinasının da önümüzdeki günlerde araç parkına katılacağını belirten Başkan Tokat, 23 Nisan Bayramı nedeniyle çocuklar için Atapark’ta dopdolu bir program gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı da güzel bir program hazırlandığını, akşam da Merve Özbey konseri yapılacağını duyurdu.

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ödül töreninin eylül sonu, ekim başında yapılacağını, Belediye Kültür Yayınları’nın zenginleşerek devam ettiğini, Çocuk Dergisi’nin 23 Nisan’da çıktığını ve dağıtıldığını, Karya gazetesinin yeni sayısının da hazırlandığını, Ramazan’da 15 ayrı mahallede yemek düzenlendiğini belirten Başkan tokat, Tohum Merkezi çalışmallarının sürdüğünü, Kozabirlik’le birlikte İpekböcekçiliğinin geliştirilmesi ve Aromatik Bitkiler konusundaki çalışmaların sürdüğünü, Savran Koop. Ile tarımı destekleme kooperatifinin imzalanacağını da belirtti.

Akkent’teki Spor Tesislerinin kiracılardan geri alındığını, artık belediye olarak burayı kendi personelleriyle işleteceklerini belirten Başkan Tokat, doğalgaz çalışmalarının bu yıl Cumhuriyet, Emek ve İ.Paşa’nın bir bölümünde devam edeceğini, Milas’ın tamamının doğalgaz altyapısının ise 2023’de bitirileceğini,

Bölüm bölüm yapılacak altyapı çalışmalarında testlerin tamamlanması sonrasında boruların kapatılacağını ve belediyenin üstyapı yol çalışmalarına bu kapatmalardan sonra hemen başlanacağını belirtti.

Bütün bu sürede katkı veren herkese ve bu arada bütün milletvekillerine ve özellikle iktidar partisi milletvekilleri Yavuz Demir ve Yelda Gökcan’a da verdikleri katkı için teşekkür eden Başkan Tokat, Meclis gündeminin görüşülmesine geçmeden once MHP’li meclis üyesi Sinan Yılmaz’ın yazılı soru önergesini okutarak, bu konuyu bu günkü gündeme almayıp, ilgili müdürlüğe gönderme kararı alınmasını, yapılacak ön çalışma sonrasında sonraki meclis gündemine alınarak görüşülmesini istedi. Sinan Yılmaz, Belediye Meclisince onaylanmış imar planlarındaki sahaların bir kısmının zeytinlik ve tarım arazisi vasfında olduğunun bilindiğini, bunların tespiti ve buralarda nasıl bir yol izleneceğinin saptanması için bir “Tespit ve Çalışma Komisyonu” kurulmasını talep etmişti.

MECLİS, 13 MAYIS’TA TEKRAR TOPLANACAK

Daha sonra 12 asıl ve 5 ek gündem maddesinden oluşan meclis gündeminin görüşülmesine geçildi.

2021 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvellerinin, görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havalesi ve komisyonun hazırlayacağı Kesin Hesap Cetvelleri raporunun da, meclis kapatılmayarak, 13 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da tekrar toplanıp, görüşülerek karara bağlanması kararlaştırıldı.

Daha sonra vatandaşların çeşitli imar ve sokak isimlendirmeleri ile ilgili taleplerinin ilgili komisyonlara havalesi kararlaştırıldı.

Daha sonra İmar Komisyon Raporları’nın görüşülmesine geçildi ve komisyonun verdiği raporlar doğrultusunda talepler red ya da kabul edildi.

Ek gündem maddeleri içinde Kıyıkışlacık Zindaf Çanacık mevkiinde yapılmak istenen “İasos Yat Limanı”, Esan Eczacıbaşı’nın Akkovanlık mahallesinde kurmak istediği Maden Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı ve Aydın ve Muğla illeri Karpuzlu ve Milas ilçesi beşparmak dağları bölgesinde yapılmak istenen 30 tribünlü Rüzgar Enerji Santrali ÇED Raporlarına ilişkin Milas Belediyesi’nden istenen kurum görüşlerinin belirlenmesi için, bunların, görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na sevkedilmesi kararlaştırıldı.

Meclis, 13 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da ikinci oturumu yapmak üzere sona erdirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık