Milas-Bodrum arasına banliyö hattı önerisi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentteki trafik ve yüksek kira sorunlarının çözümü için Milas ile Bodrum arasında banliyö hattı kurulmasını önerdi.

Milas-Bodrum arasına banliyö hattı önerisi

Bodrum Belediyesi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediyenin 57 milyonluk borçlanma talebine gelen red oylarına ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. “Başımıza gelenleri bilmiyorsunuz galiba? Bütçeyi hazırladığımızda mazot 7,5 liraydı, şimdi 23 lira...” diyen Aras,  sözlerini “Sadece emlak vergileri kurtarmıyor. Görüyorsunuz devletimiz çatır çatır kamu arazilerini, Bodrum’un en güzel yerlerini satıyor. Biz en azından mülk satmıyoruz. Borçlanıyoruz ve borcumuzu ödüyoruz. Borcumuza sadığız.” diyerek sürdürdü.

Bodrum’daki yüksek kiralara atıfta bulunan MHP’li bir belediye meclis üyesinin sorusunu yanıtlayan Aras, kira fiyatlarındaki yükselişin ana kaynağının Bodrum’da yükselen arsa ve inşaat maliyet fiyatlarının etkili olduğunu söyledi.

Aras, “Biz bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Özellikle Milas-Bodrum arasında banliyö hattı kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Uygun ulaşım hattı ile çalışan kesimi taşımak. En doğrusu bu olur. Bodrum yarımadasındaki bu trafikle, bu yoğunlukla yeni yapılaşmayı biz istemiyoruz. Bizim için asıl önemli olan bu sorunları yarımada dışında çözebilmek. Takdir edersiniz ki belediye gücüyle bir yere kadar, hükümet gücüyle bir şeylerin yapılması lazım. Oradaki kamu arazilerinin planlanıp, sosyal konutlara lojmanlara dönüştürülmesi lazım.” dedi ve belediye meclis üyelerinden destek istedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık