‘Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

‘Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri

İstiklal Marşımızın ‘Ulusal Marş’ olarak kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla ilçemizde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu tarafından “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ve Milli Birlik” konulu konferans, Milas Veterinerlik Fakültesi tarafından ise “Baytar Mehmet Akif” temalı anma etkinliği düzenlendi…

 

Yüksekokuldan

konferans…

Önceki gün saat 14’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütü yöneticilerinin yanı sıra Milas Meslek Yüksekokulu öğretim üye ve görevlileri ile öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşması Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından yapıldı.

 

 

Bizden bir zerre bir şey

koparamazlar

Konuşmasında, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, 15 Temmuz darbe girişimine değinen Kaymakam Arslan, “İnsanların farklı yanlarına saygı gösterip, aynı bayrak altında yaşama azmimizi ortaya koydukça, değil üç beş çapulcu tüm dünya bir araya gelse bizden bir zerre bir şey koparamazlar. Bize asla zarar veremezler. Ve biz de inşallah bu sıkıntılı stresli sancılı süreçten sonra tekrar tarihe yön veren, tarihte adaleti, hakkı, hukuku temsil eden bir ülke olarak yine coğrafyamıza, yine insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getireceğiz diyorum. Bu güzel programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu vatanı bize yurt olarak emanet eden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize mutlu huzurlu ömürler temenni ediyorum” dedi.

 

Sunumlar

Kaymakam Arslan’ın yaptığı konuşmanın ardından Muğla Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir “Milli Birlik ve Beraberlik - Mehmet Akif Ersoy”, Türk Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veli Uğur “İstiklal Marşı”, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi Osman Köse ise “Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

“Baytar Mehmet

Akif Ersoy”

İstiklal Marşımızın kabulünün 96’ncı yıldönümü dolayısıyla dün ise saat 14’te de, Milas Veterinerlik Fakültesi tarafından Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonu’nda “Baytar Mehmet Akif” temalı anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesiyle başlayan anma programının sunumu Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya tarafından yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un daha çok, ‘İstiklal Marşı Şairi’ olarak bilindiğini dile getirerek sunumuna başlayan Prof. Dr. Akkaya, “Ersoy, İstiklal Marşının şairi olmasaydı yine de bilinirdi. Çünkü çok güzel vatan, millet, insan sevgisinin yer aldığı eserlere imza atan birisi. Yani İstiklal Marşını yazmasaydı bile biz onu tanırdık, bilirdik ve anardık. İstiklal Marşı zaten apayrı bir şey. Zaten kendisi de ne diyordu. ‘İstiklal marşı milletindir, benim değildir.’ Onun için, ‘Safahat’ın içerisine bile almamış. Bugün onun mesleki hayatından bir şeyler paylaşmaya çalışacağız.

Bizim Türk Milleti’nin hayvancılıkla uğraştığını hepimiz biliriz. Kendisini medeni olarak ifade eden birçok ülke onun için bize koyun çobanı, çobanlar demişlerdir. Ama çoban olmadan millet de olmuyor. Mehmet Akif, milletin milli şairi. Ona saygı duyan kişiler, onun baytarlığını, yani veterinerliğini pek dile getirmezler. İlçemizdeki etkinlikte de veteriner hekim olduğu ifade edilmedi” dedi.

Prof. Dr. Akkaya, sunumunu Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında bilgiler aktararak sürdürdü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık