Mezuniyet Sevincini Yaşadılar

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı sonunda Milas Dr Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nden mezun olan 101 öğrenci, mezuniyetlerini kep atarak kutladılar. Milas Dr Mete Ersoy Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni sonrasında 6 sınıftan 101 son sınıf öğrencisi diplomalarını alarak okullarından mezun oldular.

Mezuniyet Sevincini Yaşadılar

Milas Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Milas Milli eğitim Şube Müdürleri Türker Yurtsever, Akın Coşkun, Gazipaşa ve Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay ve öğrencilerin aileleri de katılarak öğrencilerinin mezuniyet sevincine ortak oldular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin ilk konuşmasını Dr Mete Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Aktaş yaptı. Öğrenciler ve öğrencilerin ailelerine yönelik konuşmasında duygulu bir konuşma yapan okul müdürü Ali Aktaş mezun olan tüm öğrencilerimize yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Okul Müdürü Aktaş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Şube Müdürüm, Basınımızın Değerli Mensupları, Kıymetli misafirler ve sevgili öğrenciler…

2018-2019Eğitim-Öğretim yılı Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz Mezuniyet törenimize hepinize hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum.

 Bu günün;  gururunu, onurunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz değerli velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Kıymetli Veliler, bu anlamlı, özel ve güzel günlerinde buraya gelerek evlatlarınızı yalnız bırakmadığınız ve arkalarında da durduğunuzu ispatladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.
4 yıl önce emanet olarak aldığımız en değerli varlıklarınızı elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce ve imkânlarımız elverdiğince; Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları doğrultusunda; Atatürk inkılâp ve ilkelerine, Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirip siz değerli velilerimize takdim etmenin gururunu ve sevincini yaşadığımızı belirtmek istiyorum.

Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, belirtmiş olduğum davranışların kazandırılmasında üstün gayret göstererek, sizlerin eseri olan; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olarak yetiştirdiğiniz bir nesli daha bugün buradan uğurlamanın coşkusunu, onurunu yaşıyorsunuz. Özverili çalışmalarınız ve emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.

Sevgili öğrenciler, bütün toplumların ve milletlerin umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de bu umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, Türk bayrağını gittiğiniz her yerde dalgalandıracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

Sevgili Gençler;

Zaman içerisinde; Dr Mete Ersoy Anadolu Lisesinden çok iyi bir eğitim aldığınızın, bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, okulumuzda birçok şeyi yaşayarak öğrendiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında ve hafta sonu gireceğiniz AYT, TYT ve Dil sınavlarında sizlere başarılar diliyorum. Sizleri sevgiyle selamlıyor bundan sonraki yaşamınızda başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum… Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

Sevgilerimle…”

Mezuniyet törenine katılan Milas Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Türker Yurtsever de bir konuşma yaparak, mezun olan öğrencileri kutladı ve yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Mezun öğrencilerden okul birincisi Necla Nur Hayat Kaya da bir konuşma yaparak öğretmenlerine ve okul yönetimine teşekkür etti.

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi mezuniyet töreni okul birincisi Nejla Nur Hayat Kaya, okul ikincisi Meltem Ece ve okul üçüncüsü Kader Aktaş’a verilen plaketler sonrasında tören, bayrak ve flamanın yeni öğrencilere teslimi, okul soy ağacına isim yazılması ve pasta kesimiyle devam etti.

Mezuniyet töreni, 101 öğrencinin diplomalarını alması ile devam etti ve törenin sonunda okuldan mezun olan son sınıf öğrencileri toplu halde keplerini havaya atarak, geleneksel veda serenomisi gerçekleştirip, mezuniyetlerini coşkulu bir şekilde kutladılar.

Tören sonrasında törene katılan konuklara Milas Dr Mete Ersoy Anadolu Lisesi okul yönetimi tarafından keşkek pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık