MİDOSK, DAĞCILIK EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

MİDOSK, yaptığı çalışmalarla, gezilerle, tırmanışlarla ve dağcılık eğitimleriyle kendini kanıtlamış bir dernek. Çok güzel işler yapıyorlar. En son İkiztaş tepelerinde yaptıkları çalışmalar vesilesiyle bir bilgilendirme notu gönderdiler. Aynen paylaşıyoruz.

MİDOSK, DAĞCILIK EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
  • 28 January 2024, Sunday 21:01

 

“Merhaba arkadaşlar;

Bugün kulübümüzün Yüksek İrtifa, Sportif Doğa Yürüyüşü ve Kamp faaliyetlerimize ek olarak,

Dağcılık eğitimimiz kapsamında Milas ilçesine bağlı ve adını köye veren İkiztaş kayalıklarında Tek boylu ip kaya tırmanış eğitimi, ana emniyet noktası oluşturma, tırmanış, iniş, tırmanışta ve inişte kullanılan düğümler ve malzemelerin eğitimi ve test edilmesi amacıyla eğitim yaptık.

 

Bugün yaptığımız eğitimin amacı; Dağcılık ve tırmanış eğitimi için aldığımız malzemelerin test edilmesi, tırmanış eğitimini için parkurun tespiti ve işaretlenmesi olup, ilerleyen süreçte isteyen sporcularımıza bu eğitimi vermektir.

 

Bildiğiniz gibi Dağcılık sporunda nitelik bakımından kendini geliştiren, yenileyen spor kulüpleri, standart faaliyetlerinin dışına çıkamayan kulüpler arasından sıyrılarak yoluna devam edecektir. Aksi durumda bir noktadan sonra kısır döngü içinde yok olacaktır.

 

Bu nedenle kulübümüze nitelikli sporcu yetiştirmek, alt yapılarını oluşturmak ve eğitimleri için gerekli teknik malzemelerini temin ederek TDF tarafından verilen eğitimlere katılımı sağlamak amacıyla gerekli çalışma ve hazırlığımızı sürdürüyoruz.

 

Amacımız Milas’a ulusal çapta nitelikli ve saygın bir dağcılık kulübü kazandırmaktır. Bunu gerçekleştirmek için Yönetim Kurulu olarak titiz bir şekilde çalışıyoruz.

 

Milas tarihi zenginliğinin yanında eşsiz coğrafyası nedeniyle 4 mevsim her türlü doğa sporu yapmaya müsait. Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra, kanyon, kaya tırmanışı için eşsiz parkurlar barındırıyor. Bizde Milas Dağcılık olarak bu zenginliği ön plana çıkartarak ilçemize doğa turizminde katkı sağlamak ve tanıtmak istiyoruz.

Bu süreçte Milas dağcılık ailesine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz…”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık