MİFAD, Bodrum Kalesi’nde herkesi büyüledi

​​​​​​​Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali, Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) ve Muğla İl Kültür Müdürlüğü işbirliğinde Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirildi. Yurt içinden birçok halk oyunları ekibinin katıldığı festivalde sahne alan Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) ekibi, sergilediği performans ile herkesi büyüledi.

MİFAD, Bodrum Kalesi’nde herkesi büyüledi
  • 22 September 2021, Wednesday 11:04

 ‘Çocuklara bir Türkü, bir dans öğretme’ felsefesi ile Selim Yazan Başkanlığında kurulan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) bünyesinde birçok ulusal ve uluslararası festivale katılan ekipler hem Çanakkale’yi hem de kültürümüzü tanıtırken, birçok organizasyona da büyük destekler veriyor.  Bu kapsamda Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesinin desteklediği ÇAFAD Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali gerçekleştirildi. 

Çanakkale başta olmak üzere yurdun dört bir tarafından katılan halk oyunları ekiplerinin gösterisine evsahipliği yapan Bodrum Kalesi, renkli görüntülerle izleyenlere muhteşem bir akşam yaşattı.

Ülkemizin turizm cennetlerinden biri olan Bodrum’da yerli ve yabancıların da yoğun ilgi gösterdiği Festivalde dansçılar izleyicileri adeta mest etti. Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi yabancı ülkelerin de yer aldığı Festivalde Milas, Bodrum, Balıkesir, Hatay ve ÇAFAD ekipleri sahne aldı. Özellikle Pandemi döneminde zor günler yaşayan esnafa da katkısı olan bu festival kapsamında gerçekleştirilen gösterilere yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. 

Bodrum Kalesi Sahnesinde gerçekleştirilen gösteriye Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, vatandaşlar ve çok sayıda turist katıldı. Bodrum Kalesi sahnesinde gerçekleştirilen gösteri kortej yürüyüşü ile başladı. Bodrum Marina’da gerçekleştirilen kortej eşliğinde Bodrum Kalesi sahnesine gelen ekipler gösterilerini sundular. 

Gösteri öncesinde bir konuşma yapan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği(ÇAFAD) Başkanı Selim Yazan, festival hakkında bilgiler vererek “Kültürümüze sahip çımaya çalışıyoruz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmamak ve gençlere, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Çünkü bizi bir arada tutan, bizi toplum olmaya, önemli bir ulus olmamızı sağlayan gelenek ve göreneklerimizden oluşan kültürümüz.  Bu önemli gecede Halk Danslarının önemli temsilcileri de bizimle beraber oldular. Benim naçizane tavsiyem bu gelenekleri yaşatmak için bir türkü, bir oyun öğretelim” dedi.

Bodrum İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ise yaptığı açıklamada “Bu etkinliğin yapılmasında bana teklif geldiğinde memnuniyetle kabul ettim. Gerçekten de hem bizler için hem de bodrum için çok güzel bir etkinlik oldu. Bu güzel ekipleri bizlerle buluşturan ÇAFAD Başkanı Selim beye ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan dans grupları performans sergilediler.  Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi yabancı ülkelerin de yer aldığı Festivalde Milas, Bodrum, Balıkesir, Hatay ve ÇAFAD ekipleri de sahne aldı. Gösterileri büyük bir ilgi ile takip eden izleyiciler alkışları ile müziğe ve dansa tempo tuttular.  Renkli anlara sahne olan Festival emeği geçenlere verilen plaketlerin ardından son buldu.

MİFAD EKİBİ AYAKTA ALKIŞLANDI…

Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin gerçekleştiği Bodrum Kalesi sahnesinde sergilediği performans ile izleyicilerden alkış alan MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Mergen; “Hatırlanacağı gibi kısa bir süre önce pandemi nedeniyle geciken olağan genel kurulumuzu gerçekleştirerek görev dağılımını yaptık. Hemen akabinde o çok özlediğimiz festival programlarına katılarak, pandemi nedeniyle ‘virgül’ koyduğumuz faaliyetlere yeniden başladık. Ekibimizle birlikte katıldığımız festivalde, izleyicinin ilgisini görmekten son derece mutluyuz. Özlediğimiz alkışı hem de yoğun bir şekilde almaktan gurur duyduk. Kültürel etkinliklerin asıl amacı ve önemi de bu ilgi ve alkışlarda yatıyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan kurtarmanın bir yolu da bu tür kültürel etkinliklerdir. Yani gençlerin yeri kahve köşeleri değil sahnedir. Ekibimiz sahnede iken seyircinin gözlerindeki ışıltıyı gördüğümüzde ne kadar doğru bir işi yaptığınızı daha iyi anlıyorsunuz. Umarız yeniden kısıtlamalara, yasaklı günlere geri dönmeyiz. Çünkü hem biz, hem toplum bu tür faaliyetleri çok özledi.

Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Fındıkçıoğlu başkanlığında; Ömer Ayata, Şerif İlker Çetin, Mustafa Bilen ve Barış Akçaoğlu’ndan oluşan ekibimizin katıldığı festivalde özellikle yabancı konukların gösteri sonrasında gösterdiği ilgi görülmeye değerdi” diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık