CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ; “CUMHURİYETİN 2. YÜZYILINDA EĞİTİM ÜCRETSİZ OLACAK, BARINMA SORUNU ÇÖZÜLECEK.”

​​​​​​​Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, özellikle üniversite öğrencilerinin barınma sorunu, tekrar ve artarak gündeme geldi. Üniversitelere her yıl daha fazla öğrenci alınırken, bunun, barınma sorunlarını giderecek çözümlerle birlikte yapılmaması, öğrencilerin açıkta kalmasına neden oluyor. Bir yandan varolan özel yurt ve ev kiralarının P’den fazla artması, diğer yandan KYK yurtlarının sayısındaki yetersizlik, pek çok genç için bir kâbus haline gelmiş durumda.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ; “CUMHURİYETİN 2. YÜZYILINDA EĞİTİM ÜCRETSİZ OLACAK, BARINMA SORUNU ÇÖZÜLECEK.”
  • 22 September 2021, Wednesday 11:09

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, kendilerinin iktidara geleceklerin perspektifiyle, “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında eğitim ücretsiz olacak, barınma sorunu çözülecek” dedi.

Zeybekoğlu’nun açıklaması şöyle:

“İnsanlık tarihi göstermektedir ki kendini Saraylara hapseden iktidarlar er ya da geç tarih oluyorlar.  Ülkemiz böyle bir süreçten geçmektedir. Halkımız her gün yeni bir krizle burun buruna gelmektedir. Ancak bütün sorunları demokrasiyle aşmanın yollarını bulacağız.
Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerimiz barınacak yer bulamamaktadır.
En ufak bir ağaçlık alanı bile betonla donatan, ranta ve sömürüye dayalı bir inşaat rejimi kuran AKP iktidarı için beceriksizliğin daha açık bir göstergesi olamaz.
Barınacak yurt bulamayan öğrencilerimiz demokratik tepkilerini göstermek için çadırlarda kalmaya başladılar. Bu barışçıl eylemi destekliyor, iktidara bir kez daha sesleniyoruz: halkımızın parasını 5’li çeteye değil, halka harcayın!
Kimsenin kuşkusu olmasın, Cumhuriyetin 2. Yüzyılında eğitim ücretsiz olacak, öğrencilerimizin barınma sorunu çözülecektir.”        

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık