MİFAD’IN DAYANIŞMA YEMEĞİ RENKLİ GEÇTİ

Milas Folklor Araştırma Derneği, kuruluşunun 7’nci yılı nedeniyle düzenlediği dayanışma yemeğiyle, toplumsal birleşme gücünün en önemli unsurlarından biri olan kültür ve sanatın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Toplumun her kesiminden geceye katılan davetliler, keyifli bir akşamda yöresel halk oyunları ve modern dans örneklerini de izleme fırsatı buldular.

MİFAD’IN DAYANIŞMA YEMEĞİ RENKLİ GEÇTİ

Havuzbaşı Restaurant’ta düzenlenen Dayanışma Yemeğine; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Kozak, Milas Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Hamit İzdaş, S.S. Milas 42 Nolu Şehiriçi Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Ahmet Arıcı, Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı ve aynı zamanda belediye meclis üyesi Mevlüt Kiriş, Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, mevcut belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde belediye meclis üyesi aday adayları, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, CKD Milas Şube Başkanı Nurgül Çöllüoğlu, siyasi partilerin ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyeleri, oda ve dernek yöneticileri, çok kalabalık bir öğretmen, serbest muhasebeci mali müşavir grubu ile davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli, derneğin 7’nci kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen dayanışma yemeğine ‘hoş geldiniz’ diyerek şöyle devam etti:

“Bu akşam hep birlikte keyifli birkaç saat geçireceğiz. Bu nedenle uzun uzadıya bir konuşma yaparak sizleri sıkmayacağım. 7 yılda neler yaptığımızı zaten sizler biliyorsunuz; çünkü gerek düzenlediğimiz festivallerde ve gerekse bu türden gecelerde hep yanımızda oldunuz. Bizler MİFAD Ailesi olarak derneğimizin kurulduğu ilk günden bu yana sadece işimizi en iyi şekilde yapmaya odaklandık. Biliyoruz ki toplumu kaynaştıran, bir arada tutan unsurlardan biri ve en önemlisi kültür ve sanattır. Bu anlamda özellikle çocuklarımızdan ve gençlerimizden başlamak üzere her yaştan ve toplumun her kesimindeki insanımıza önce kendi kültürümüzü tanıtarak unutulmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Hiçbir siyasi parti veya bir kuruluşla organik bağımız olmadı, bundan sonra da olmayacak. Çünkü bizim işimiz kültür ve sanatın bütün dallarıyla uğraşmak, ilçe geneline yaymak, ulusal ve uluslararası bir düzeyde ilçemizi temsil etmektir.

Dernek olarak kendimize amaç edindiğimiz en önemli konu da, ilçemizin kültür envanterini çıkarmak, bakanlık tarafından tescillenmesini sağlamak. Bu amaç için de gerçekten son iki yıldır çok önemli adımlar attık. Umarız kısa bir süre sonra bu çalışmanın meyvelerini toplamaya başlarız.

Bugüne kadar olduğu gibi, bu akşam da bizleri yalnız bırakmadınız. MİFAD Ailesi olarak bu anlamda bu akşam aramızda olan veya olamayan tüm Milas halkına minnettarız, teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Dayanışma yemeğine maddi anlamda katkıda bulunan ve sponsor olan Zeybekler Arçelik Ticaret adına Cemil Zeybek ve Levent Optik adına Levent Akyer’e teşekkür eden Dernek Başkanı Mustafa Emekli, dayanışma yemeğinin düzenlendiği Havuzbaşı Restaurant sahibi Mustafa Özgülergil’e de katkısı nedeniyle teşekkür etti.

Dernek üyesi sanatçıların canlı müzik eşliğinde devam eden gecede; Kafkas ekibi, modern dans ve yöresel halk oyunları ekibinin gösterileri yer alırken, gecenin son bölümünde tek kişilik solo zeybek gösterisi yapan derneğin kurucu başkanı Emrah Mergen ise, özellikle çocukların ve gençlerin kültür ve sanata büyük bir önem verdiğine dikkat çekerek; “Onlar boş zamanlarını internet kafelerde ve kahvehane köşelerinde geçirmek yerine sanat etkinliklerine katılıyorlar. Bu, gurur verici bir şey ve gelecek adına da umut vericidir” dedi.

Gecenin sonunda ise dernek üyeleri başta olmak üzere davetliler, canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler.

 

 

 

 

 

             

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık