Milas, 3’ncü kez Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali’ne Hazırlanıyor

Bu sene 3 Mayıs’ta 3’ncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali için hazırlıklar sürüyor. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Organizasyonu üstlenen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, festivalin içeriğiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Milas, 3’ncü kez Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali’ne Hazırlanıyor

Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda bir araya gelen taraflar, Milas 3’ncü Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali için hazırlanan videoyu izleyerek, hazırlanan tanıtım videosu ile ilgili görüşlerini paylaştıktan sonra, Milas Kaymakamı Eren Arslan festival programını aktardı.

Kaymakam Arslan; “Bu sene üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali programı, 3 Mayıs 2019 Cuma günü saat: 9.30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Atapark’tan başlayacak olan ve ilçe merkezindeki bazı caddelerde dolaşacak olan kortejimiz yeniden Atapark’a gelecek.

Halk oyunları gösterisi ile devam edecek olan programda daha sonra açılış konuşmaları, 1919 öğrenci ile yapacağımız ip atlama rekor denemesi, standların gezilmesi, öğle yemeği, ‘Bizim Köyün Şarkısı’ adlı çocuk sineması ve akşam da saat: 20.00’de Amfi Tiyatro’da Müzik Öğretmenimiz Ali Çakır ve öğrencilerinin hazırladığı konser yer alacak.

4 Mayıs 2019 Cumartesi günü yani 2’nci günde ise saat: 10.00’da Güllük Mahallemizde; özel okul ve köy okullarındaki öğrencilere yönelik Balık Tutma etkinliği, protokol konuşmaları ve Balık Figürü Açılışı, Ekmek Arası Balık Dağıtımı, Tekne ile Üretim Çiftliklerinin Gezilmesi ve Iasos Antik Kent Balık Pazarı Gezisi etkinliği gerçekleştirilecek.

Milas, Geleneksel 3’ncü Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali, Güllük’te Pusula Grubu konseriyle son bulacak” diyerek, programın içeriği hakkında bilgi verdi.

Bu seneki çocuk oyunları şenliği balık festivalinin ana temasının ise doğa ve çevre kirliliğine, özellikle de denizlerdeki kirliliğe dikkat çekme olacağını belirten Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Güllük’te dev bir balık figürünü sabit bir noktaya yerleştireceğiz. Balık iskeleti görünümündeki figürün içerisine ise atık maddeleri koyarak, denizleri kirlettiğimizde doğal olarak balıkların da ölümüne yol açıyoruz mesajını vereceğiz.

Geçen senelerde gerçekleştirdiğimiz ve iki de rekor kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardığımız bu organizasyonun bu sene üçüncüsünü yapacağız. İnşallah bunu da büyük bir başarıyla tamamlayarak, özellikle ilçemizin tanıtımına katkıda bulunacağız.

Bizler, bu makamlarda gelip geçiciyiz. Bu işin asıl sahibi Milas halkıdır. Dolayısıyla bu ve buna benzer organizasyonlara Milas halkının daha çok sahip çıkmasını, en azından bizler gibi taşın altına elini koymasını bekliyoruz.

Bu noktada; Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Zeytin Hasat Şenliği, geçtiğimiz hafta sonu birincisini düzenlediğimiz Milas Ot Festivali, 3 Mayıs tarihinde üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali için bir araya gelen, gerek maddi, gerek fikir anlamında katkıda bulunan ve gerekse emek vererek bu tür organizasyonlarda görev yapan tüm kamu-kurum, sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerimizin başkan ve yöneticilerine, organizasyonlara katılan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaymakam Arslan ve diğer kurum amirleriyle basın mensupları, 3’ncü Milas Çocuk Oyunları Şenliği ve Balık Festivali programı üzerinde değerlendirmede bulunarak, toplantıyı sonlandırdı.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık