CHP ilçe binasında bu hafta, İstanbul seçimleri konuşuldu

Her hafta Salı günleri düzenlenen ve artık geleneksel hale dönüşen Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Binası’ndaki bu haftanın konusu, 31 Mart’ta yapılan ve hala sonuçlanamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçları oldu.

CHP ilçe binasında bu hafta, İstanbul seçimleri konuşuldu

Haftalık Salı toplantısına; CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir ve Milas Belediyesi meclis üyesi seçilen isimler, ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı mahalle muhtarları ve partililer katıldı.

“Ne olursa olsun İstanbul’u alacağız”

Toplantının başlangıcında kısa bir açıklama yapan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, 31 Mart’ta yapılan ancak henüz sonuçlanamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine işaret ederek; “Seçimlerin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen maalesef net bir sonuç açıklanamadı. 13 Nisan’a kadar süreç götürülecek, daha sonra ise seçimin yenilenmesi istenecek denildi fakat 13 Nisan da geçti henüz ortaya somut bir şey çıkmadı. Hepimizin de bildiği gibi Yüksek Seçim Kurulu sonuçta bir resmi kurum. Orada görev yapanlar da devlet memurlarıdır. Bir anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği veya tavsiyesi doğrultusunda atanan bir başkanı var. Görünen o ki sonuçların bugüne kadar açıklanamaması, oy sayımın bitirilememesi, kendilerine verilen bir talimat ve devlet baskısının sonucudur. Bu konuda ortaya pek çok iddia atılıyor. Kimileri şaibeden bahsediyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım ise seçimlerin ‘mundar’ edildiğini söylüyor. Seçimleri kimlerin mundar ettiğini, şöyle bir geriye baktığımızda göreceğiz! 17 yıllık iktidarları boyunca her seçim neredeyse mundardı ancak hiç birisinde sesleri çıkmadı. Şimdi ise İstanbul gibi bir rant kapısı önlerinde kapanacak olunca ‘seçimler mundar oldu’ diyorlar. Açıkça kaybettik diyemiyorlar. Anlaşılan o ki çeşitli bahanelerle seçimleri yenileme sürecine doğru götürüyorlar.

Bir ilçe başkanı olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun tarafsız bir karar verebileceğini tahmin etmiyorum. İstanbul’u vermemeye çalışıyorlar ama ne olursa olsun İstanbul’u alacağız. Aslında şöyle bir tehlikeyi de öngörüyoruz; ola ki seçimler Haziran’da yenilenirse, İstanbul’da bize oy veren seçmenin yarısından fazlası tatilci ve ne yazık ki o tarihte sandık başına gidemeyeceklerdir. Bu da bizim açımızdan çok büyük bir risk oluşturuyor. Bu nedenle bu oyunu bozmak için gerek İstanbul İl Örgütümüz, gerek milletvekillerimiz ve gerekse partimizin en üst kademesinde bulunanlar oylarımıza sahip çıkma adına 7/24 orada görevlerini yapıyorlar.

Yerele baktığımızda ise Sayın Belediye Başkanımız ve seçilen meclis üyelerimizle ilk grup toplantımızı yaptık. Orada aldığımız kararlar doğrultusunda da belediye meclis toplantısında uyguladık. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Sayın Belediye Başkanımız ve görev alan meclis üyelerimizin arkasındayız ve her türlü desteği ilçe örgütü olarak onlara vereceğiz. Bir seçim kazandık ancak her şey bitmiş değil. Tatil havasından çıkarak yine önümüze bakacağız. Böyle bir ivme yakalamış bir partinin ilçe başkanı olarak, hem belediye başkanımla, hem meclis üyelerimle ve hem yönetim kurulum, kadın ve gençlik kollarımla ve hem de siz değerli partililerimle çalışmaktan gurur duyuyorum” diyerek sözü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

“Bu ülkeyi dünyaya bu şekilde rezil etmeye gerek yok”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe gibi konuşmasının büyük bir bölümünü İstanbul seçimlerine ayırdı ve şunları söyledi:

“İstanbul özelinde ilçe başkanımızın söyledikleri ve yaşanan süreç, gerçekten üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konudur. Öncelikle şunu hepimiz kabul etmek durumundayız. Seçimi kazanabilir veya kaybedebilirsin. Kazanmayı bildiğin kadar kaybetmeyi de bilmek gerek. Bu ülkeyi dünyaya bu şekilde rezil etmeye gerek yok.

Bir milletvekili ya da cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları gün batmadan açıklanabiliyor. Neredeyse 2 saatte tüm oylar sayıldı ve kazanan ilan edildi ama İstanbul seçimlerinin sonucu açıklanamıyor. İstanbul’un önemli olduğunu biliyoruz ancak bizim tahminimizden daha önemli olduğunu anladık. Bu noktada şunu da bilmek gerek; halkın da bazı şeylerin farkına varabilmesi, karşısındakileri tanıyabilmesi açısından bunların da yaşanması gerekiyormuş. Yıllardan beri Milli İrade diye milleti uyutanların, milli irade aleyhlerine tecelli edince ne yaptıklarını gördük. Demek ki kendileri açısından işe yarayınca milli irade, yaramadığında ise mundar!

Kim mundar etti seçimleri? Bugüne kadar her seçim döneminde Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili sandık ve ekip çalışmalarının iyi yapılamadığı, sandıklara sahip çıkılmadığı konuşuldu. İlk defa sandıklara sahip çıktık, onu da mundar ettiniz diyorlar. Eğer bu sandık görevlileri onların iddia ettiği gibi FETÖCÜ ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynı insanlar sandık görevlisiydi. Bu durumda ilk iptal edilmesi gereken seçim, cumhurbaşkanlığı seçimidir. Aslında kendi söylemleriyle, İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder demişlerdi ya işte bütün çaba bu… Umarım bir an önce nihai karar verilir ve Türkiye olarak tüm dünyaya daha fazla rezil olmayız.

Milas özeline baktığımızda ise ortaya çıkan tablo sonucu bizler mazbatamızı alarak görevimize başladık. Yarın (bugün) Sayın Kaymakamımız muhtarlarımızla bir toplantı yapıyor, biz de Büyükşehir Belediye Meclisi olarak yarın ilk kez toplanacağız. Sonrasında ise Milas Belediyesi olarak biz muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Hem yeni seçilen muhtarlarımızla tanışacağız, hem onların taleplerini alacağız, hem de kısaca önümüzdeki 5 yıllık süreçte nasıl bir çalışma içerisinde olacağımızı muhtarlarımızla paylaşacağız.

Daha önce de söylemiştim, gerçekten seçim sonuçlarını tama olarak irdeleyemedim; fakat gördüğüm bir noktayı bir kez daha sizlerle paylaşmak isterim. Hizmet götüremediğimiz yerlerden en yüksek oyu alırken, birçok hizmeti götürdüğümüz yerlerden beklediğimiz oyu alamadığımızı gördüm. Bununla birlikte sonuçlar, hiç de bizim beklediğimiz gibi bir sonuç olmadı. Kazandık ancak, bu sonuçlardan almamız gereken olumlu veya olumsuz mesajları da alacağımızı belirtmek isterim.

Önümüzdeki günlerde yeni bir yapılanmanın içerisine gireceğiz. Seçim öncesinde de söylediğimiz gibi daha çok üreten, yeni kaynaklar yaratan, yeni bir yönetim kadrosu ve anlayışıyla önümüzdeki 5 yılda bu kente, hak ettiği hizmetleri ulaştırmak için çalışacağız.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık