Milas 7. Zeytin Hasat Şenliği 13-14 Kasım’da yapılacak

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan geleneksel Milas Hasat Şenliği’nin 7.’si, 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacak.

Milas 7. Zeytin Hasat Şenliği 13-14 Kasım’da yapılacak
  • 27 October 2021, Wednesday 11:13

7.Hasat Şenliği, Milas Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Tarım Müdürü, Tariş, Ziraat Odası, MİTSO ve Üniversite’nin oluşturduğu üst kurulca düzenlenirken, Hasat Şenliği İlçe Tarım Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşiyor.

Milas’ta ortak akıl ve işbirliğinin güzel bir ürünü olarak, bölgemizin Memecik zeytinlerinin ve zeytinyağlarının bölge ve ülke düzeyinde tanıtımını amaçlayan Zeytin Hasat Şenliği, bu yıl “Tadında Milas Var” mottosuyla hazırlanıyor.

Bilindiği gibi ülkemizin Avrupa Coğrafi İşaret sahibi tek zeytinyağı olan ve bölgemizde üretilen Memecik türü zeytinlerden elde edilen, erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen zeytinyağları, dünya çapındaki pek çok zeytinyağ tadım yarışmalarında altın madalyalarla taçlanarak, bölgemiz zeytinciliğinin tanınırlığı ve markalaşması yönünde büyük bir atılım yapmıştı. Zeytin üreticilerinin gelirlerini de doğrudan ilgilendiren bu gelişme, ilçemiz için bir motivasyon kaynağı olmuş ve zeytin ve zeytinyağı sektörünün, olması gereken noktaya doğru yürümesinde, daha bilinçli, daha disiplinli bir yürüyüşün de yolunu açmıştı.

Bilindiği gibi ilçemiz, Türkiye’de en fazla zeytin ağacının bulunduğu bir coğrafya. Ve binlerce yıllık bir zeytin ve zeytinyağı geleneğine sahip.

Bu yılki 7. Zeytin Hasat Şenliği’nin ayrıntılı programı, kısa bir süre sonra açıklanacak. 13-14 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri, iki gün boyunca, yerli ve yabancı misafirler, basın mensupları ve zeytin ve zeytinyağı üreticileri bir araya gelerek, Memecik zeytinlerimizin ve kaliteli zeytinyağımızın tanıtımında yeni bir adım daha atılmış olacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık