Milas’ta başlayan bilim yolculuğu ödülle taçlandı

​​​​​​​TÜBİTAK Ortaokul Proje Yarışması final sergisi ve ödül töreni Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İMİ Koleji öğrencisi Hazan İskender ve proje danışman öğretmeni Fatih Muhammet Köse Türkiye birinciliği kazandı.

Milas’ta başlayan bilim yolculuğu ödülle taçlandı
  • 27 October 2021, Wednesday 11:12

Bu yıl 15.si düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Proje Yarışması final sergisi ve ödül töreni Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Bölge elemelerini başarı ile tamamlayan 204 proje sahibi 314 öğrenci Türkiye Finali sergisinde ziyaretçiler ile bir araya geldiler. 18-19 Ekim tarihlerinde sergi alanında hazırlamış oldukları projeleri tanıttılar. 19 Ekim günü öğlenden sonra TÜBİTAK organizasyonu ile Trabzon şehrini ve tarihi yerlerini gezme fırsatı buldular. 20 Ekim günü saat 10.00'da Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın elinden ödüllerini alarak bu güzel organizasyonu tamamladılar.

İMİ’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gururluyuz.

Bu yıl gerçekleştirilen ödül töreni şehrimiz için daha anlamlıydı. Coğrafya alanında ‘Taleblazer Destekli Uzaktan Eğitimin Öğrencinin Derse Karşı Tutumuna Etkisi’ başlıklı projeleri ile İMİ Koleji öğrencisi Hazan İskender ve proje danışman öğretmeni Fatih Muhammet Köse Türkiye 1.’likleri ile hepimizi gururlandırdılar. Projeleri, serginin ilk gününden son gününe kadar odak noktası haline geldi. Proje, Trabzon Bilsem müdürünün de özel ilgisini çekti. Bilsem müdürünün beğenisini ifade etmek üzere sadece Milas'tan gelen ekibe kalem hediyesi paylaşımı gerçekleştirdi. Milas'tan başlayan bilim yolculuğumuzu Trabzon'da bu yıl için sonlandırdık.”

Proje Danışman öğretmeni Fatih Muhammet Köse, “İMİ Kolejinde başladığımız anlamlı yolculuğumuzu bu yıl için Trabzon'da noktaladık. Yalnız şunu belirtmeliyim ki noktadan ziyade bir virgül koyduk. Üretkenliğimizi ve bilimsel çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Her bir öğrencimizin yoluna ışık olması adına bizler için de gurur verici bir çalışma oldu. İlk günden son güne kadar azmi ve bilime merakı ile projeyi yürüten öğrencim Hazan İskender'i sizlerin huzurunda da tekrar tebrik ederim. Bu süreçte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İMİ Koleji ailesine teşekkür ederim.” dedi.

"GELECEK TAHMİN EDİLEMEZ, TASARLANIR VE YAŞANIR"

Türkiye birinciliği ödülünü alan Hazan İskender, “Danışman öğretmenimin okuduğu bir kitaptan paylaştığı söz benim için çok anlamlıydı. "Gelecek tahmin edilemez, tasarlanır ve yaşanır." Bu sözde olduğu gibi projemi detaylı bir şekilde tasarladım ve hayatımın en anlamlı 3 gününü yaşadım. Bir çok aksilik yaşadık ama hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadık. Hep en baştan başlayıp tekrar yaptık. Danışman öğretmenime, aileme ve okuluma bu süreçteki desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.” diyerek duygularını paylaştı.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık