Milas adeta kızardı

Covid-19 vaka sayıları Türkiye genelinde rekor kırarken, Milas’ta da benzer bir tablo ortaya çıktı. Hayat Eve Sığar uygulamasındaki verilere göre Milas’ta neredeyse her cadde, sokakta en az bir pozitif vaka var. 

Milas adeta kızardı
  • 03 February 2022, Thursday 10:11

Sağlık Bakanlığı’nın salı günü akşamında açıkladığı verilere göre; 24 saatte 452 bin 173 Covid-19 testi yapıldı, 102 bin 601 kişinin testi pozitif çıktı, 198 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 87 bin 562 oldu. 

Omicron varyantı sonrasında kaldırılan salgın yasakları, vakaların hızla artmasına neden oldu. Milas’ta da hastalığın seyri hiç iç açıcı değil. Kent merkezinde ikamet eden çok sayıda vatandaş, Covid-19 testi pozitif çıktığı için karantina altında. Vaka yoğunluğun renkle kodlandığı Hayat Eve Sığar uygulamasındaki harita, Milas kent merkezinde neredeyse her sokakta, apartmanda bir pozitif vakanın olduğunu gösteriyor. Uygulama, kentin özellikle Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahalleleri için, ‘yüksek risk’ uyarısı veriyor. 

Pazartesi günü, illere göre haftalık vaka sayısını paylaşan Sağlık Bakanlığı, 14-21 Ocak tarihleri arasında Muğla’da 100 binde 536,49 vaka olduğunu açıklamıştı. Bu sayının önümüzdeki haftalarda katbekat artması bekleniyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, aşının önemine dikkat çekerek, “Covid-19’un hayatın her alanındaki yıkıcı etkilerini aşının nasıl azalttığını birlikte yaşayıp gördük. Salgının geçtiği evrelerse, hatırlatma dozu aşılarının asla ihmal edilemez olduğunu gösterdi. Yeni dozları mutlaka yaptırın. Koruma gücü yüksek Turkovac’ı güvenle tercih edin.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık