Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yapılan çalışmaları inceleyerek, basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Milaslılara desteklerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Böke, “Milas çok özel bir bölge. Bu memleketin insanları da çok güzel işlere imza atıyorlar” dedi.

Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor
  • 10 February 2023, Friday 9:29

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yapılan çalışmaları inceleyerek, basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Milaslılara desteklerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Böke, “Milas çok özel bir bölge. Bu memleketin insanları da çok güzel işlere imza atıyorlar” dedi.

Milas Kaymakamlığı öncülüğünde birçok kurum ve sivil toplum örgütünün desteğiyle Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde toplanılan gıda, giyim ve su başta olmak üzere birçok malzeme gönüllülerin de desteğiyle paketlenerek tırlarla afet bölgesine gönderilmeye devam ediliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük hasara neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Milas’taki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin ilçe teşkilatlarınca deprem bölgesindeki vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla başlatılan yardım çalışmaları devam ediyor.

Afet bölgesindeki insanlar için ilçemizin çeşitli bölgelerinden toplanılan gıda, giyim, temizlik, ısınma gibi malzemeler Milas Gençlik Merkezi’nde Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin başkanlığında oluşturulan Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde biraraya getiriliyor.

7’den 70’e gönüllülerin de desteğiyle ayrı ayrı paketlenen yardım kolileri tırlara yüklenerek Milas’tan afet bölgesine gitmek üzere yola çıkarıldı.

İLK TIR MİLAS’TAN ULAŞTI

Çalışmalar hakkında bilgi aktaran Milas Kaymakamı Böke, “İlk günden itibaren Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde çalışmalara başladık. Sabahın ilk saatlerinde ilk grup sevkiyat Kızılay Milas Şubesi tarafından yapıldı. Bizlerde destekledik ve kısa sürede Atapark’ta yardımlar toplandı. Akşam saatlerinde bu tırımız yola çıktı. Ertesi günde yerine ulaştı. Hemen hemen her gün burada gece 12’ye kadar arkadaşlarımız çalışıyor. Vatandaşlarımız ve pek çok sektör ve iş insanı da yardım için elinden geleni yapıyor. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Bugün 13’üncü tırımızı gönderdik. Hava kargo hariç. Bu güzel bir rakam. Hızlı hareket ettik. Edindiğimiz bilgiye göre de Muğla’dan ilk sevkiyat Milas’tan gitmiş oldu” dedi.

15 TON YARDIM MALZEMESİ UÇAKLA GİTTİ

15 tonun üzerinde yardım malzemesinin ise uçakla Kahramanmaraş’a gönderildiğini belirten Kaymakam Böke, “Bugün ayrıca 9 palet malzeme 13.20 itibariyle de hava yoluyla gönderildi. Gıda, ilaç, battaniye, ısıtıcı ve giyim gibi malzemeleri var. 15 tonun üzerinde yardım malzemesi tek seferde gönderildi. Kahramanmaraş’a da ulaşmak üzere. Milas çok özel bir bölge. Bu memleketin insanları da çok güzel işlere imza atıyorlar. Bugün burada buna ortak olmanızı istedik” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık