MİLAS ‘ALTYAPI’NIN RAHATLIĞINI YAŞIYOR…

Türkiye genelinde etkili olan ve çeşitli il ve ilçelerde sel ve taşkınlara sebep olan aşırı yağışlarda ilçemiz ‘altyapı’sı sayesinde olumsuzluk yaşamıyor… İlçemizin tüm altyapısının yenilenmesini amaçlayan ve kanalizasyon ile yağmur suyu tahliye borularının ayrılmasını sağlamak amacıyla Milas Belediyesi ve İller Bankası işbirliğinde 2013 yılında başlatılan ve 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanan ‘altyapı çalışmaları’ sayesinde Milas rahat günler yaşıyor.

MİLAS ‘ALTYAPI’NIN RAHATLIĞINI YAŞIYOR…

Milas Belediyesi tarafından 2013 yılı içerisinde başlatılan ve 204 kilometre kanalizasyon boru hattı, 55 kilometre de yağmur suyu hattı çalışmaları sayesinde Milas son günlerde aşırı yağışlardan kaynaklanan sel ve taşkınlardan etkilenmiyor. Türkiye genelinde etkili olan ve çeşitli il ve ilçelerde sel ve taşkınlara sebep olan aşırı yağışlarda ilçemiz, alt yapısı sayesinde olumsuzluk yaşamıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, özellikle tarihi bir kentte altyapı yapmanın kolay olmadığını ama bu zoru başardıklarını belirterek; “Başka kentlerde on yıllarca süren bu çalışmalar ilçemizde 1 yıl gibi çok kısa zamanda tamamlandı. Gerek yüklenici firmanın altyapı işini çok kısa sürede tamamlaması, gerekse belediyemizin kazılan alanlarda üstyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde bitirmesi ile vatandaşlarımız çok fazla mağduriyet yaşamadı. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Milas alt ve üst yapısını tamamlamış, aşırı yağışlardan kaynaklanan sel ve taşkınlardan etkilenmeyen, cadde ve sokakları ile modern ve yaşanılır bir ilçe durumuna gelmiştir. Son günlerde aşırı yağışlardan birçok il ve ilçemiz olumsuz etkilenmekte, sel ve taşkınlar oluşmakta. Biz Milas’ta şimdiye kadar böyle bir olumsuzluk yaşamadık. Bir kaç noktada ufak su birikintileri dışında bir sıkıntı oluşmadı. Buda yapılan alt yapının sorunsuz çalıştığını gösteriyor” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık