Okullarda ‘sıfır Atık Projesi’ uygulamaya konuldu…

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı için Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda Sıfır Atık Projesi başlattı.

Okullarda ‘sıfır Atık Projesi’ uygulamaya konuldu…

Proje kapsamında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara, öğrencilerin çevre bilinci kazanması için; kâğıt-karton, plastik ve cam-metal geri dönüşüm kutuları dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Son yıllarda tüm dünyada bireysel, kurumsal ya da belediyeler genelinde sıfır atık uygulama çalışmaları yaygınlaşmaktadır. Doğal kaynaklar, küresel ekonominin işleyişini ve yaşam kalitesini desteklemektedir. Bu kaynaklar yakıtlar, mineraller ve metaller gibi ham maddeler ile birlikte gıda, toprak, su, hava, biokütle ve ekosistemleri de içermektedir. İyi işleyen bir ekonomi, doğal kaynakların ve ham maddelerin kesintisiz akışına bağlıdır.

Kaynakların sürdürülebilir ve verimli bir şekilde yönetimi, günümüzde kaçınılmaz bir gereklilik durumundadır. Bu anlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm okullarda uygulanmak ve öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak adına projeyi başlattık” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık