Milas Anadolu Lisesi’nde yeni dönem

Milas Anadolu Lisesi tekrar sınavla öğrenci alacak. Bu yıl Ocak ayı itibariyle yenileme çalışmaları tamamlanan Milas Anadolu Lisesi, sınavla öğrenci alan okullar arasındaki yerini aldı. Milas’ta Sebahattin Akyüz Fen Lisesi ve Milas Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden sonra sınavla öğrenci alan 3. okul oldu.

Milas Anadolu Lisesi’nde yeni dönem

Milas Anadolu Lisesi geçmiş yıllarda öğrencilerini adrese yakın okul şeklinde de kayıt yaparken, yeni eğitim-öğretim yılında proje okulu olması nedeniyle sadece LGS sınavına göre öğrenci kabulü yapacak.

Milas Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aksu yaptığı açıklamada; “Okulumuz Milas Anadolu Lisesi 5 yıllık aradan sonra tekrar  "Proje okulu (Sınavla Öğrenci Alan Okul)" statüsüne kavuştu. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında LGS puanıyla 120 öğrenci alacaktır. Okulumuzda yapılan yenileme çalışmaları sonrası da bu yeni döneme hazırız. Geçen dönemde okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimizin de puanları yüksekti. Yeni eğitim öğretim yılımızda LGS puanıyla öğrencilerimizi okulumuza kabul edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Nitelikli lise nedir?

Yeni sisteme göre farklı illerde, sınırlı sayıda okula geçiş için sınav oluyor. Bunun dışındaki okullara sınavsız, adrese göre en yakın okula olacak şekilde geçiş yapılabiliyor. Sınavla girilecek okullar ise nitelikli lise ya da proje okul olarak adlandırılmıştı.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık