MİLAS BELEDİYE MECLİSİ AYLAR SONRA TOPLANDI

Kıyıkışlacık Yükleme İskelesi’ne İmar Komisyonu’ndan Red!... Yeni Komisyon Seçimleri Yapıldı Meclis Kapanmadı, 10 Temmuz’da Yeniden Toplanacak..

MİLAS BELEDİYE MECLİSİ AYLAR SONRA TOPLANDI

Milas Belediye Meclisi, pandemic nedeniyle, hükümetçe alınan kararlar nedeniyle üç aydır toplanmıyordu. Normalleşme süreciyle yeni alınan kararlar gereğince, Milas Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı, bugün saat 14:00’de, Belediye Evlendirme Salonu’nda, sosyal mesafe kuralına göre düzenlenen şekliyle, gerçekleştirildi.

21 asıl, 3 ek gündem maddesiyle gerçekleştirilen Meclis toplantısı, 2019 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri, raporunu yazması için Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’na sevk edildiğinden, raporun görüşülebilmesi amacıyla 10 Temmuz günü saat 10:00’da tekrar toplanacak. Yani oturum yapıldı, ama meclis kapanmadı. İkinci oturumdan sonra kapanacak.

Meclis toplantısında, yeni komisyonların seçimi de oldu. Meclis toplantısına ilgi büyüktü. Çünkü gündem maddelerinden biri, Kıyıkışlacık bölgesinde yapımı planlanan bir yükleme iskelesi konusu vardı. Bu nedenle Kıyıkışlacıklılar, Muhtarlarıyla birlikte oldukça kalabalık bir şekilde meclis toplantısını izlemeye gelmişlerdi. Hatta, yeni sosyal mesafe kuralı gereği, içerde çok kalabalık oluştuğundan, Kıyıkışlacıklıların temsilci niteliğindeki bir kısmı salonda sosyal mesafeye göre bulundular. Başkan Tokat’ın durumu izah ederek talep etmesi üzerine, bir kısmı da, toplantı salonu dışında beklediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, bir sure once Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yazdığı yazıyla, Kıyıkışlacık bölgesinde arkeolojik ve turistik bölgede bir yeni yükleme iskelesinin yapımının planlandığını bildirerek, görüş istemişti. Ancak cevap için verilen 1 aylık sürede Meclis toplanamadığı için, Milas Belediyesi buna olumsuz yanıt vermiş ve ilk mecliste de konunun gündeme alınacağını ve Meclis kararının da gönderileceğini belirtmişti. Bu nedenle, eski İmar Komisyonunun bilgisi dahilindeydi. Bu nedenle, bu maddelerin ilk once görüşülerek, yeni İmar Komisyonu seçilmeden, eski İmar Komisyonu’nun verilecek 10 dakikalık arada kararını yazması ve bunun Mecliste görüşülmesi oybirliği ile kararlaştırıldı. Verilen ara sonrası komisyon, Bakanlığın yazısına, Kıyıkışlacık’a yükleme iskelesi yapılmasının, arkeolojik, turistik, körfezdeki trafik yoğunluğu ve iskeleye mal taşıyacak ağır kamyonların yaratacağı sıkıntılar gibi nedenlerle olumsuz görüş bildirdi. Komisyonun bu görüşü Meclisce oybirliği ile kabul edildi. Karar sonrası Kıyıkışlacıklılar alkışlarla karara teşekkür ettiler.

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık