Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Saylak, kültür balığı yetiştiricilerini ziyaret etti

Su ürünleri üretimi için önemli bir potansiyele sahip olan ve Kültür Balığı üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer alan Muğla, ülkemiz üretiminin yaklaşık e ini karşılıyor. Muğla su ürünleri üretiminin ülkemizde daha iyi noktalara gelmesi için gerçekleştirilen çalışmaları yerinde görmek için Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Milas’ta faaliyetlerine devam eden Olivka Tarım Ürünleri ve A-Vet Su Ürünleri’ni ziyaret etti.

Saylak, kültür balığı yetiştiricilerini ziyaret etti

İlk olarak Milas İlçesi Yaşyer Mahallesi Taşharım Mevkiinde bulunan, 12.376,96 m‘lik arazi içinde 70 lt/sn’lik artezyen kuyu suyu kullanılarak tam kapalı devre sistemi ile 30 milyon ad/yıl kapasiteli yavru deniz balıkları üretimi yapan, Olivka Tarım Ürünleri San. ve Tic. Aş.’ne ait tesisi ziyaret eden Saylak, işletme sahibinden deniz balıkları kuluçkahanesinde çipura, levrek, sarıağız, minekop, sinağrit, antenli mercan, fangri mercan, kırmızı bantlı mercan, patlakgöz mercan, lagos ve trança balıkları yavrusu üretiminin planlandığını, larva ünitesinde ise döllenmiş yumurtalardan çıkan larvaların gelişim aşamaları ve adaptasyon havuzlarında satışa hazır hale gelmeleri hakkında bilgiler aldı.

Ardından Savran Mahallesi Kocasavran Mevkiinde bulunan, A-Vet Su Ürünleri Üretim ve Vet. Hiz. Tic. Ltd. Şti.’ ne ait 13.340,32 m‘lik arazide 64 lt/sn’lik kaynak suyu kullanılarak 9 milyon ad/yıl 10 gr kapasiteli levrek ve çipura yavru balık adaptasyonu sağlanan tesise geçen Saylak, işletme sahibinden 29 ton/yıl kapasiteli porsiyonluk çipura-levrek ve Gökkuşağı Alabalığı üretiminin yapılmasının planlandığı ve yavru balıkların denizdeki ağ kafeslere taşınmadan önce adaptasyon sürecini bu tesiste geçirmelerinin, balıkların yaşama oranı ve verimliliği üzerinde sağladığı etkiler hakkında bilgiler aldı.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak her iki tesisi ziyaretinde; “İlimizin Deniz Kültür Balıkları Üretiminde Türkiye’de lider konumda olmasının yanı sıra, taşı toprağı altın olan, toprağında dahi balık yetişen eşsiz memleketimde böylesine önem arz eden tesisleri görmek beni gururlandırdı.  Su ürünleri üretimimizin daha ileri seviyelere taşınması ve daha kaliteli üretimle paralel olarak, ilimizden Tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla’ya katkı sağlamak hedefimizdir. Bu yönde pandemi süresince üretime devam ettiğiniz ve hem ilimiz, hem de ülkemiz için sağladığınız büyük katkıdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis