Milas Belediye Meclisi, yangınla mücadele eden görevli ve gönüllüleri AYAKTA ALKIŞLADI..

Milas Belediyesi’nin Ağustos ayı meclisi, dün saat 14:30’da Belediye Toplantı Salonu’nda, 9 asıl ve 2 ek gündem maddesiyle toplandı.

Milas Belediye Meclisi, yangınla mücadele eden görevli ve gönüllüleri  AYAKTA ALKIŞLADI..
  • 07 August 2021, Saturday 9:21

Başkan Tokat, yoğun orman yangınıyla mücadele programı nedeniyle, bir an once toplantıyı bitirmek  gerektiğini belirterek, kısaca orman yangınlarının geldiği nokta hakkında bilgi verdi. Orman yangınının Gürceğiz’de soğutma çalışmalarına başlandığını, ancak Fesleğen ve Demirciler yönünde yangının, gelişerek devam ettiğini, bu şekliyle Yeniköy Termik Santrali’ni de tehdit etmeye başladığını bildirdi. 10 mahallede ciddi hasar olduğunu, 20 köyün de tahliye edildiiğini billdirdi.

Daha sonra da gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR..

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında Başkan Tokat, akşam saat 23:00’de Muğla’da yapılacak ve bakanların da katılacağı bir Koordinasyon Toplantısı’na davet aldıklarını ve katılacaklarını belirtti. Bu arada, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanları söz alarak, kısaca, orman yangınlarıyla mücadelede belediye başkanı ve belediye teşkilatının gayretlerine ve yangınla mücadele eden orman, itfaiye, özel şirketler, kişiler ve grupların yaptıkları mücadeleye teşekkürlerini ilettiler.

MHP Grubu adına Mevlüt Kiriş, AKP grubu adına Hürol Önder, İYİP grubu adına Mehmet Çayırlı ve CHP grubu adına Şakir Özdemir, teşekkürlerini ilettikten sonra, Şakir Özdemir’in çağrısıyla Milas Belediye Meclis üyelerinin hepsi, ayağa kalkarak, orman yangınıyla mücadele eden tüm görevli ve gönüllüleri ayakta alkışladılar.

Daha sonra meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Tokat, Milas Belediyesi Ek Hizmet binasında bulunan ve yurdun dört bir yanından yardım getiren vatandaşlara ve bir haftadır yangınla mücadelede görev alan personele teşekkür etmek üzere, Ek hizmet binasına gittiler ve teşekkür ettiler.

MECLİS GÜNDEMİ

Meclisin gündemindeki önemli konulardan biri Belediye Müdürlerinin yeni Çalışma Yönetmeliği’nin, eskisi iptal edilerek Kabul edilmesiyle ilgiliydi ve oybirliği ile kabul edildi.

Bir diğer konu, Milas Belediyesi ‘Emir ve Yasakları Uygulama  Yönetmeliği”nde, güncel değişiklikleri ve yaşanan eksiklikleri gidermeye dönük hazırlanan yeni Yönetmelik de oybirliği ile kabul edildi.

Daha once alınmış olunan Milas Deprem Master Planı yapılması kararının uygulamaya geçmesi için, 9 Eylül üniversitesi ile yapılacak protokole ilişkin, Belediye Başkanına yetki verilmesi de, oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra, İmar Komisyonu ve İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’na gönderilmiş konularla ilgili, komisyonun kararları okundu ve oylandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık