Milas Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı

Milas Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 14.00’de toplandı. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Meclis’te 9 ana gündem maddesinin yanı sıra 8 ek gündem maddesi karara bağlandı.

Milas Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı
  • 07 September 2021, Tuesday 13:12

“Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Hayırlı Olsun”

Meclis açılışında konuşan ve yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne atanan Güray Emiroğlu’na yeni görevinde başarılar diledi. Konuşmasının başında Milaslı sanatçı Dursun Salkım’ı da rahmetle anan Başkan Tokat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Hem yangın felaketinde hem de yangın felaketinin ardından yaraların sarılması noktasında önemli bir katkı koyan tüm Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün okullar açıldı. Uzun bir aranın ardından öğrenciler yüz yüze eğitime başladılar. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

“Vaka Sayılarında Artış Gözlemliyoruz”

Geçen hafta içerisinde Kaymakamlık’ta bir toplantı yapıldığını belirten Başkan Tokat, “Muğla olarak aşılamada birinci olmamıza rağmen vaka sayılarında maalesef istediğimiz seviyelerde hala değiliz. Kaymakamlık’ta gerçekleştirdiğimiz toplantıda 1 Eylül tarihi itibariyle yeni tedbir ve denetimler gündeme gelebilir.” dedi. Pandemi ile mücadelede aşı olunmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tokat, aşılarını hala yaptırmamış tüm yurttaşların aşılarını yaptırması yönünde çağrıda bulundu.

“Gündem Önerisinde Bulunuldu”

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Mevlüt Kiriş ana gündem maddelerine geçilmeden hemen önce söz aldı. Kiriş, yaptığı konuşmada meclis gündemine alınmasına dair 3 dilekçeyi meclis kürsüsüne sundu. Kiriş’in meclis gündemine alınması talebiyle okuduğu dilekçeler, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme alınarak görüşülecek.

“9 Ana 8 Ek Gündem Maddesi Karara Bağlandı”

Yapılan konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Gündemin 2. maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edilirken gündemin 3-4-5-6 ve 7. maddeleri oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 8. maddesi ise İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’nun ek süre talebinin oy birliği ile kabul edilmesiyle karara bağlandı. Gündemin 9. maddesi olan İmar Komisyon Raporların Görüşülmesi maddesinin a-b ve c maddeleri komisyonca uygun bulundu ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edilirken gündemin d bendi imar komisyonunca reddedilmesinin ardından, meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

“Ek Gündem Maddeleri Karara Bağlandı”

Ana gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ek gündem maddelerine geçildi. Ek gündem maddelerinin 1-2-3-4 ve 5. maddeleri oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, 6. ek gündem maddesi İmar Komisyonu’nun red kararı doğrultusunda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ek gündemin 7. maddesi olan Belediye  2021 Mali yılı Gider Bütçesindeki  İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Ve İşletme Ve İştirakler Müdürlüğüne gelir karşılığı da karşılık gösterilmek üzere Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi gereğince toplam 22.900.000,00 TL Ek ödenek verilmesi talebinin görüşülmesi maddesi önce Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyon tarafından görüşülen ek gündem maddesi, Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edildi. Milas Belediye Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 5 Ekim Salı saat 14.00’de tekrar toplanmak üzere oy birliği ile alınan kararın ardından tamamlandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık