Milas Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü

Milas Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı pazartesi günü toplanıyor. 9 ana gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanacağı toplantıda, gündemin 9. maddesi olan İmar Komisyon Raporları’nın Görüşülmesi maddesinde ise 7 komisyon raporu görüşülerek karara bağlanacak.

Milas Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda 7 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek toplantı, Milas Belediyesi Facebook hesabından da canlı olarak yayınlanacak. Milas Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın gündem maddeleri aşağıdaki gibidir:

  1. Açılış ve yoklama
  2. İlçemiz Hacıabdi Mahallesi 586 ada 10 parsel maliki, parseline şuyulu bulunan, mülkiyeti belediyemize ait arsa vasıflı 104 ada 13 parseli (162,62m2)  satın alma talebinin görüşülmesi, (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)
  3. İlçemiz Selimiye Mahallesi 359 ada 34 parsel maliki, parseline şuyulu bulunan mülkiyeti belediyemize ait arsa vasıflı 359 ada 38 (0,72m2)  ve 39 parseli (50,48m2)  satın alma talebinin görüşülmesi, (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)
  1. Abdülhadi YILMAZ’ın; İlçemiz Güllük Mahallesi 300 ada 5 parselde kayıtlı taşınmazının kuzeyinde imar planında yol olarak gösterilen alanın 300 ada 2 parsel mülkiyetinde kalması sebebiyle kamulaştırma işlemi yapılmadığından bahse konu taşınmazının yol hizmetinden faydalanamadığını, yolun kurumumuzca kamulaştırılmamasından kaynaklı  binasında bağımsız bölüm sayılar ile ilgili mağduriyet yaşanılması sebebiyle,  bahse konu 300 ada 2 parsel mülkiyetindeki ve imar planında yol olarak görünen alanın kamulaştırılması ve mağduriyetinin giderilmesi talebinin görüşülmesi, (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)
  2. Raşit ÖZEN’in; İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi 803 ada 635 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalmakta olan 305,22m2 arsa vasıflı taşınmazının 2012 yılında yapılan Belediyemizce onaylanan 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planında tamamının yeşil alanda kalmış oluğunu öğrendiğini, imar plan değişikliği ile konut alanı olan parselinde oluşan mağduriyetinin Belediyemize ait konut alanında kalan eşdeğer bir parsel ile takas edilmesi talebinin görüşülmesi, (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

Milas Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğünün, İlçemiz Selimiye Mahallesi Köyiçi Mevkiinde bulunan 353 ada 2 parselde kayıtlı Belediyemiz hissesinin İmar Kanunu ve ilgili mevzuat doğrultusunda kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere Taksim Sözleşmesi ile Hazineye bedelsiz devrinin sağlanması talebinin görüşülmesi, (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

Zabıta Müdürlüğünün; İlçemiz Ören, Boğaziçi ve Güllük Mahallelerinde yaz aylarında kendi üretmiş oldukları el ürünlerini satabilmek için hanımeli stantları kurulması ile ilgili stant ücretinin belirlenmesi talebi. (Mali Hizmetler Müdürlüğü)

  1. Zabıta Müdürlüğünün; İlçemizde kurulmakta olan Pazar yerlerinde üretici, manav, tuhafiye, hırdavatçı, zücaciye, kurucu, bakkaliye, şarküteri, çiçekçi, tavukçu, fideci vb. iş kollarında stant açabilmek için müracaatta bulunan pazarcılar için Pazar yeri tahsis ücretlerinin belirlenmesi talebi, (Mali Hizmetler Müdürlüğü)
  1. İmar Komisyon Raporlarının görüşülmesi;
  2. Eray EROL Vekili Av. Ayşegül Kara EROL’un; İlçemiz Hacıilyas Mahallesi 363 Ada 11 parselde kayıtlı taşınmazın kamulaştırılması talebinin görüşülmesi,
  1. Ahmet SATI’nın; İlçemiz Güllük Mahallesi 2271 parsel nolu taşınmazına şuyulu bulunan mülkiyeti belediyemize ait 295 ada 7 parseli (83,76m2)  satın alma talebinin görüşülmesi,

İlçemiz Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahalle Muhtarlarının Menteş Mahalle sınırlarının yeniden tespiti hakkındaki 05.04.2021 tarih 2021/111 sayılı Belediye Meclis kararına yapmış oldukları itirazın görüşülmesi,

  1. Rauf KARACAN’ın; İlçemiz Küçükdibekdere Mahallesi tapunun 251 parsel numarasında kayıtlı imar planında konut alanında kalan taşınmazının zemin katına Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinin (f) fıkrasının 1 nci bendine göre dükkan yapma talebinin görüşülmesi,
  1. İlçemiz Güllük Mahallesinde bulunan park alanlarından uygun görülen birine vefat eden “Bensu NARLI” isminin verilmesi talebinin görüşülmesi,
  1. İlçemiz Meşelik Mahallesi Kemerdağ Mevkii 1/1000 Ölçekli Uygulamam İmar Planında belirlenmiş olan  plan notu değişikliği talebinin görüşülmesi.
  2. İyi Parti Meclis Üyesi Gürsel İNCE’nin ; İlçemizde açılacak olan  yeni cadde veya sokaklardan uygun görülenlere Cumhuriyet tarihimizin önemli devlet ve siyaset adamlarından  Süleyman DEMİREL, Bülent ECEVİT ve Alparslan TÜRKEŞ isimlerinin verilmesi talebi,
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık