Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Belediyesi Sanat Edebiyat Günleri başlıyor

59 farklı ülkeden 504 karikatüristin 2159 eser ile katıldığı 12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni, üç gün sürecek bir programla Milas halkını sanat ve edebiyatla buluşturacak.

Milas Belediyesi Sanat Edebiyat Günleri başlıyor
  • 11 October 2022, Tuesday 14:11

21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek program çerçevesinde ilk iki gün Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu gerçekleşecek, üçüncü gün ise 12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Program,  BabaZula konseri ile son bulacak.

TURHAN SELÇUK’UN SANATI SEMPOZYUMU

Milas Belediyesi Sanat Edebiyat Günleri, 21-22 Ekim tarihlerinde saat 20.00’de Milas Belediyesi Evlendirme Salonu’nda düzenlenecek Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu ile başlayacak.

Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu 21 Ekim Cuma günü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin açılış konuşması ile başlayacak olup, Gazi Mehmet Adanalı’nın “Halkın Demokrasi İstemediği Bir Ülkede Çizer Olmak”, Balca Arda’nın “Abdülcanbaz’ın Çizgi Roman Yazınındaki Duruşu”, Metin Celal’in “Bir Devrimci Olarak Turhan Selçuk” ve Nazife Güngör’ün “Turhan Selçuk; Çizin ve Yazında Eleştirel Geleneğin Temsilcisi” konulu konuşmaları ile devam edecek.

Sempozyumun 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek 2. gününde ise Ertuğrul Meşe “Karikatürün Sosyolojik Dili”, İzel Rozental “Turhan Selçuk’un Editoryal Karikatüründe Stereotipler Klişeler, Halim Şafak “Turhan Selçuk ve Karikatürünün İçerdikleri, Zeki Coşkun “İmgesel Bir Otoportre Olarak Abdülcanbaz”, Oktay Yivli “Turhan Selçuk’a Çizgi Anlatıbilimsel Yaklaşım” konularında konuşmalar yapılacak.

Sempozyum katılımcılara plaketlerinin takdim edilmesi ile sona erecek.

23 Ekim Pazar günü ise saat 20.00’de 12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Programın kapanışında BabaZula müzik grubu, farklı ve özgün müzikleriyle sahne alarak Milas halkına gerçek bir müzik şöleni sunacak.

12. ULUSLARARASI TURHAN SELÇUK KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Seçici kurulun 2159 karikatür arasında yaptığı değerlendirme neticesinde birincilik ödülünü İran’dan Esmaeil Babaei, ikincilik ödülünü Hırvatistan’dan Dragutin Kovacevic ve üçüncülük ödülünü de İran’dan Ali Ghanaat kazandı.

İlk üç ödüllerinin dışında Jüri Özel Ödülü’nü Belçika’dan Stefaan Provijn, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü’nü İran’dan Mohamad Ali Khoshkam, TEMA Vakfı Özel Ödülü’nü Türkiye’den Murat Şeker, Schneidertempel Sanat Merkezi Özel Ödülü’nü İran’dan Firoozeh Mozaffari, Labranda Su Özel Ödülü’nü Belçika’dan Norbert Van Yperzeele ve Eskişehir Özel Ödülü’nü Türkiye’den Eda Uzunoğlu kazandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık