Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler Milas’ta anıldı

“HÂLÂ KARARIN ÇIKMAMIŞ OLMASI ACIMIZI ARTIRMAKTADIR”

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler Milas’ta anıldı
  • 11 October 2022, Tuesday 16:25

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler için Milas’ta Atapark’ta anma etkinliği düzenlendi.

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 7. yıl dönümü dolayısıyla Milas’ta Eğitim Sen Milas İlçe Temsilciliği tarafından anma etkinliği gerçekleştirildi.

Atapark’ta düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Eğitim Sen Milas İlçe Temsilcisi Sinan Coşkun, “Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından biri olan 10 Ekim Ankara  katliamının üzerinden yedi yıl yıl geçmiş olmasına rağmen, kalbimizdeki acı ve yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor” dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde, Türkiye’nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!’ demek için Ankara’da buluştuğuna dikkat çeken Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tek amacımız ülkemizin içine sürüklendiği baskı, şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses vermekti.

10 Ekim 2015’te ölüme karşı ısrarla yaşamı savunanlar, ‘Artık kimse ölmesin’ diye haykırırken, Ankara’ya kadar göz göre göre gelen IŞİD canileri tarafından patlatılan canlı bombalarla vahşi bir katliamın kurbanları oldular. Her birimiz annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.

Katliam sonrasında emniyet güçlerinin yaralıları hedef alan şiddeti ve biber gazlı saldırısı çok sayıda arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Saldırı sonrasında 500’ü aşkın arkadaşımız yaralanırken, halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Bu saldırı barışa karşı saldırıdır. Bu saldırı aydınlığa karşı saldırıdır. Bu saldırı halkların kardeşliğine saldırıdır.

Katliamın sanığı olarak sadece tek tutuklunun olması, 16 firari sanığın olması ve her şey ortada olmasına rağmen davadan hala kararın çıkmamış olması acımızı artırmaktadır.

Her dönem iktidarın hedefinde olan emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak, ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, yılmayacağız ve katilleri asla affetmeyeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Eğitim Sen olarak 10 Ekim 2015’te kaybettiğimiz barış güvercinlerini büyük bir özlemle anıyor, mücadeleleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz!”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık