Milas Belediyesi’nden çalışanlara ilk yardım ve yangın eğitimi

​​​​​​​Milas Belediyesi personellerine yangın ve ilk yardım eğitimi verildi. Milas Belediyesi EMEK Personel Turizm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne bağlı olarak çalışan 556 personelin katıldığı eğitimde çalışanlara alanında uzman eğitimciler tarafından uygulamalı olarak yangın ve ilk yardım eğitimi verildi.

Milas Belediyesi’nden çalışanlara ilk yardım ve yangın eğitimi
  • 07 October 2021, Thursday 9:48

Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası Bahçesi’nde gerçekleşen eğitimde ilk olarak, İş Güvenliği uzmanı Özcan Kanoğlan ve Pelin İnanç Özdamar tarafından yangın anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Teorik bilgilerin verilmesinin ardından temsili olarak ateş yakılarak, eğitime katılan çalışanlar arasından seçilen gönüllülere uygulamalı olarak yangın söndürme ve yangın tüpü kullanma eğitimi verildi.

Yangın eğitiminin tamamlanmasının ardından İş Yeri Hekimi Dr. Mehmet Korkmaz tarafından çalışanlara ilk yardım eğitimi verildi. Dr. Korkmaz çalışanlara ilk yardım anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Koronavirüs önlemleri hakkında da uyarılarda bulunan İş Yeri Hekimi Dr. Mehmet Korkmaz aşı olunması gerektiğini hatırlattı.

İlk yardım konusunda bilinçlenmek hepimiz için bir gereklilik

İş Sağlığı ve Güvenliği noktasında bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “ Eğitimler, olası acil durumda, en doğru şekilde hareket edilmesi ve durumun en az zararla atlatılması için gerçekleştiriliyor. İlk yardım konusunda bilinçlenmek hepimiz için bir gereklilik. Dileriz bu ilkyardım bilgilerini kullanmamız gereken durumlar hiç gelişmez. Milas Belediyesi olarak çalışanlarımızın ilkyardımın yanı sıra doğal afetler ve diğer acil durumlarla ilgili hazır olmalarını önemsiyoruz. Eğitmenlerimize gerçekleştirmiş oldukları bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık