Milas Belediyesi’nden tarımsal kalkınma hamlesi

Milas Belediyesi tarımsal kalkınma hamlesine başlıyor. Yerel üretimin desteklenmesi, yetiştirilmesi ve pazarlanması adına bir kooperatif kurulacağını vurgulayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kurulacak kooperatif ile köylere geri dönüşün başlayacağını ve kırsal alanın kalkınmasının sağlanacağını ifade etti.

Milas Belediyesi’nden tarımsal kalkınma hamlesi

Milas Belediyesi öncülüğünde ilk olarak Çamköy Mahallesi’nde kurulması planlanan kooperatif için, Karacahisar, Ulaş, Kayadere, Aslanyaka, Çamköy muhtarları, Milas Muhtarlar Deneği ve TEMA Milas temsilcisi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Milas’ın tarımsal kalkınmasının; üreticinin, doğrudan tüketiciye ulaşabileceği bir formatta olması gerektiğine dikkat çekildi. Böylece hem istihdam yaratılacağına, hem kırsal kalkınma adına olumlu bir çalışma olacağına değinilirken; vatandaşın da ucuz ve kaliteli ürüne ulaşacağı vurgulandı.

“Kooperatifle birlikte hem tarımsal kalkınma sağlanacak hem de vatandaşlar kaliteli yiyeceğe ulaşacak”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; “Milas Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız ve destekçisi olmaya devam ediyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde güvenilir gıdaya erişim konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu anlamda hem çiftçimizi, hem de yöresel ürünlerimizi desteklemek, yetiştirmek ve pazarlamak adına ilçemizde bir kooperatif kurmak istiyoruz.”dedi

Kooperatif merkezinin Çamköy Mahallesi olacağını belirten Başkan Tokat, “ilk etap olarak Milas Belediyesi, Çamköy, Ulaş, Karacahisar, Kayadere ve Aslanyaka muhtarlarımızın kurucu üyesi olduğu bir tarımsal kalkınma kooperatifi kuracağız. Kooperatif kurulup işlevsel hale geldiği zaman diğer mahalle muhtarlarımızı da kooperatifimize üye yapacağız ve tarım kooperatifimizi dayanışma ruhu ile güçlendireceğiz. Amacımız bu bölge insanının kendi topraklarında yetiştirdiği yerel ürünleri alıp çiftçimizi desteklemek, hak ettiği değerlerde pazarlamak. Böylece hem istihdam yaratılacak, hem kırsal kalkınma adına olumlu bir çalışma olacak. Vatandaş da en ucuz ve kaliteli ürüne ulaşacak” dedi. Kurulacak kooperatif ile köylere geri dönüş ve kırsal alanın kalkınmanın da başlayacağını belirten Başkan Tokat, projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık