Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Belediyesi’nin öncülüğünde ​​​​​​​TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ YOLA ÇIKIYOR

​​​​​​​Milas Belediyesi öncülüğünde, 5 mahalle muhtarının katılımıyla kurulacak olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yola çıkıyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sırasıyla Çamköy, Karacahisar, Aslanyaka, Ulaş Mahallerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Milas Belediyesi’nin öncülüğünde ​​​​​​​TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ YOLA ÇIKIYOR
  • 10 September 2020, Thursday 16:21

Geçtiğimiz günlerde Çamköy, Karacahisar, Aslanyaka, Ulaş ve Kayadere muhtarlarını toplayarak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ilk adımını atan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, dün ise kooperatifin başlangıçta faaliyete geçeceği bölgeleri ziyaret etti.  Mahalleliye kooperatif hakkında bilgi veren Tokat, bu çalışma ile birlikte köylerdeki ekonomik canlılığın artacağını vurguladı. Öncelikle, belirlenen mahallelerde çalışmaların başlayacağını ancak daha sonraki süreçte mahalle sayısının artabileceğini vurgulayan Muhammet Tokat, üreterek kaliteli gıdaya ulaşılabileceğini ifade etti.

“Kırsal Kalkınma Sağlanacak”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kooperatifleşme sürecinin mahallelinin desteğiyle büyüyeceğini ve yine bu destekle birlikte artı bir değer oluşturulacağını vurguladı. Mahallelerde konuşmasına devam eden Tokat, “Köylerimizdeki ekonomik canlılığı arttırmalıyız. Amacımız bölge insanının kendi topraklarında yetiştirdiği yerel ürünleri alıp çiftçimizi desteklemek, hak ettiği değerlerde pazarlamak.Böylece hem istihdam yaratılacak hem de kırsal kalkınma adına olumlu bir çalışma olacak.” dedi.

Toplumda organik gıdaya olan ihtiyacın son derece fazla olduğunu aktaran Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Yerli, bize ait olan ürünlerimizi ve tohumlarımızı korumalıyız. Endüstriyel olarak üretilen ürünler sağlıklı değil. Çocuklarımızın sağlıklı gıdaya erişimini kolaylaştırmalıyız.” dedi. Zeytin, zeytinyağı, halı, kilim, defne, kekik gibi birçok ürünün üretiminin yapılacağını; bunun da üreticiyi mağdur etmeyecek, tüketiciyi de memnun edecek şekilde olacağını belirten Tokat, “Kırsal kalkınma ve organik tarım en önemli önceliğimiz. Bunu faaliyete geçireceğimiz bir kooperatifin varlığı Milasımıza güç verecektir. Şimdiden kooperatifimiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından vatandaşlar yeni kurulacak kooperatif hakkında görüş ve önerilerini aktardı. Karşılıklı yapılan görüş alışverişinin ardından ziyaretler tamamlandı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis